Sa velikim tugom i bolom, objavljujemo vest da je danas 31. jula 2009. godine, u 76. godini života, preminuo SIR  BOBBY  ROBSON.

Statement released on behalf of the Robson family:

"It is with great sadness that it has been announced today that Sir Bobby Robson has lost his long and courageous battle with cancer.

"He died very peacefully this morning at his home in County Durham with his wife and family beside him.

"Sir Bobby's funeral will be private and for family members only. A thanksgiving service in celebration of Sir Bobby's life will be held at a later date for his many friends and colleagues.

"Lady Robson and the family would very much appreciate it if their privacy could be respected at this difficult time.
"

 

Otišao je naš Bobby, otišao u legendu...

Jutros je bilo vrlo tiho i mirno u kući Robson-ovih. Umro je sa svojim najbližima. 

Iako sam znao, iako smo svi znali da Bobby lagano umire, ova vest me je jednostavno šokirala. Verujem, da je i vas sve, kao i celokupnu fudbalsku javnost, ova vest šokirala. Ne znam, verovao sam da ovaj dan nikada neće doći...

Pre samo pet dana na St. James' Park-u, lično on je organizovao utakmicu veterana Engleske i Nemačke. Ceo prihod sa tog meča išao je u fondaciju Sir Bobby Robson, fondaciju protiv te opake bolesti, koju svi nazivamo rak. Četiri puta ju je Bobby pobedio, ali znao je, da kada cancer postigne gol, meč je završen. Znao je da odlazi, znao je da umire. Otpozdravljajući iz kolica prošle nedelje navijačima svog voljenog Newcastle-a, kao da je znao da mu je to poslednji krug. Upravo je to ono što je Bobby, naš Bobby želeo. Želeo je da pokaže svetu, da se još uvek bori i da će se on boriti do poslednjeg dana. To je i činio.

Pamtimo lepe trenutke sa našim Bobby-em. Pamtimo 8:0 protiv Sheffield Wenesday-a, pamtimo 4:3 protiv Man United-a. Pamtimo 3:4 protiv Leeds-a ali i 1:3 protiv Arsenal-a, kada se naš Newcastle United obreo na čelu Premier League. Pamtimo i onu utakmicu protiv Feyenoord-a od 2:3, ali i 2:2 u Milanu protiv Inter-a. Sećamo se i polufinala UEFA Cup-a protiv Marseill-a.

Medjutim, nikada neću zaboraviti njegov osmeh, kada je Alan Shearer postigao pobedonosni gol za veterane Engleske u pobedi od 3:2, samo devet minuta pre kraja meča, protiv Nemačke, prošle nedelje. Osmeh mu se razvukao kao Tyne Bridge u Newcastle-u.

Sir Bobby je svima pokazao da se svaka pobeda u fudbalu( pa i u životu) može dobiti osmehom!!!

Počivaj u miru Gospodine!!!

Newcastle United - Serbia

                       SIR BOBBY ROBSON, 1933-2009, REST IN PEACE