NEWCASTLE  UNITED  -  LEEDS  UNITED  0 : 0

Pred samo 16, 945 gledalaca na St. James' Park-u, Newcastle United nije uspeo da pobedi čak ni Leeds United. U timu nije bilo Obafemi Martins-a, koji čini se, prelazi u Wolfsburg, dok je Sebastien Bassong igrao, iako su pojedini mediji javili da će preći u Tottenham Hotspur.

Chris Hughton na St. James Park izvodi sledećih XI: Harper , Beye , Bassong , S.Taylor, Enrique, R.Taylor, Smith , Barton, Gutierrez, Ameobi , Carroll .

Prvo poluvreme gotovo bez šansi. Bledo izdanje i jednih i drugih.

Prvu priliku za Newcastle United imao je Shola Ameobi, udarcem sa distance, ali lopta odlazi preko gola.

Nešto slično pokušao je meta Newcastle-a, Jermaine Beckford u 24. minutu, ali i njegov udarac sa distance završava preko gola Harper-a.

Ryan Taylor je u 41. minutu propustio gotovo idealnu priliku da dovede Newcastle United u vodjstvo, medjutim, njegov udarac sa par metara, odbranio je golman Leeds-a, Shane Higgs.


Poluvreme: 0 : 0


Čim je krenulo drugo poluvreme, Sebastien Bassong ima idealnu priliku za Newcastle, koju propušta.

Zatim je odličnu priliku za vodjstvo ima ponovo Ryan Taylor, koji pogadja prečku, posle sjajnog udarca sa 13 metara. Sve ovo se dešavalo u 51. minutu.

U 55. minutu Harper sjajno brani udarac Beckford-a.

U 60. minutu Hughton pravi trostruku izmenu, gde u igru šalje Krul-a, Coloccini-a i Nolan-a umesto Harper-a, Bassong-a i Ameobi-a.

Deset minuta kasnije iz igre izlaze Beye i Carroll. U igru su ušli Xisco i Lua-Lua. Habib Beye je ispraćen aplauzima sa terena, on je takodje dugo aplaudirao publici i čini se da je ovo poslednji meč Habib Beye-a u crno-belom dresu Newcastle United-a.

U 76. minutu i Coloccini ima sjajnu šansu da dovede Newcastle u vodjstvo, ali njegov šut takodje završava preko gola.

Poslednju izmenu Hughton vrši u 84. minutu, kada je iz igre izveo ex-Leeds Alan Smith-a, dok je u igru ušao mladi Donaldson. Gostujući sektor zviždi Smith-u.

U 89. minutu umalo da Beckford savlada Krul-a.

Priliku da golom donese pobedu svom timu imao je i Lua-Lua u 91. minutu, ali u tome nije uspeo.


Konačan rezultat: 0 : 0


Sastav: Harper (Krul 60), Beye (Xisco 70), Bassong (Coloccini 60), S.Taylor, Enrique, R.Taylor, Smith (Donaldson 84), Barton, Gutierrez, Ameobi (Nolan 60), Carroll (LuaLua 70).

Man of the Match: Alan Smith( hahahahahahahaha)

Gledalaca: 16, 945 ( Derek Llambias na tribinima. Jaka kiša je navodno sprečila neke navijače sa kupljenim ulaznicama da dodju na meč)

Sudija: Miller

P.S.
Malo toga ovde ima za P.S. Martins-a nije bilo u timu, jer se očekuje njegov prelazak u Wolfsburg. Bassong je pristojono odigrao, ali i on ima dobre ponude za sebe od Tottenham-a, možda i od Aston Villa-e, pa i Arsenal-a. Beye, čini se takodje odlazi...Prodaja kluba je svima u glavi. Llambias je izjavio da je NUFC blizu prodaje Iranskom tajkunu Sirous Mahjoob-u, koji navodno hoće da na klupu Newcastle-a vrati Keegan-a, a ne Shearer-a. Pravo da vam kažem, ne verujem ja Llambias-u ništa.

Keep the Faith !!!

 

 

 

photo: nufc.co.uk