SHAMROCK  ROVERS  -  NEWCASTLE  UNITED  0 : 3

Iako svi mi znamo da Shamrock Rovers nije neki renomirani protivnik, ja lično sam se pobedi nad ovim Irskim klubom radovao kao malo dete.

Hughton na travnjak Tallaght Stadium-a izvodi sledećih XI: Harper, Beye, Morris, Coloccini, Kadar, Baheng, Butt, Barton, Duff, Nolan, Ranger

U prvom delu igre nije bilo golova, medjutim svoj gol u uvodnim sekundama igre morao je da spasava Harper.

U nastavku prvog poluvremena prilike za Newcastle United imali su Beye, Nilan i Duff.


Poluvreme: 0:0


U nastavku Hughton menja ceo tim i na teren izvodi sledećih XI: Krul, R.Taylor, Enrique, S.Taylor, Tozer,  Guthrie, LuaLua (Ranger 88), Danquah, Donaldson, Smith, Ameobi.

Ovoj postavi je trebalo čitavih pet minuta da dodje do vodjstva. Sjajno je na šest metara reagovao Steven Taylor, za 0:1, proslavljajući gol sa gostujućim sektorom(gostujući sektor u narandžastim kabanicama za kišu).

Pavol Jurco, igrač Shamrock-a je promašio prazan gol, posle greške Krul-a na jednu povratnu loptu Ryan Taylor-a. Jurco je pogodio stativu, gotovo iz mrtvog ugla.

U 87. minutu Shola Ameobi duplira prednost Newcastle-a na 0:2, levom nogom. Lopta se na putu do gola odbila od jednog igrača u zeleno-belom dresu i završla pod prečkom u mreži.

Zanimljivo je da je Nile Ranger igrao u prvom poluvremenu, ali se u igru potpuno suprotno pravilima vratio umesto Kazenga Lua-Lua-e. Upravo je Nile Ranger postigao konačan rezulta od 0:3 u 89. minutu.


Konačan rezultat: 0:3


NUFC (1st half): Harper, Beye, Morris, Coloccini, Kadar, Baheng, Butt, Barton, Duff, Nolan, Ranger

NUFC (2nd half): Krul, R.Taylor, Enrique, S.Taylor, Tozer,  Guthrie, LuaLua (Ranger 88), Danquah, Donaldson, Smith, Ameobi.

Gledalaca: 5.200

P.S.

Pobeda je pobeda, ma protiv kog kluba ona bila.

 

photo: nufc.co.uk