LEYTON  ORIENT  -  NEWCASTLE  UNITED  6 : 1

Da, dobro ste pročitali, dobro vidite. Ovo je naša realnost. Newcastle United je izgubio od Leyton Orient-a, rezultatom 6:1. Šta reći a ne zaplakati ?

Neznalica Chris Hughton, na teren Brisbane Road-a izvodi sledećih XI: Tim Krul, Habib Beye, Jose Enrique, Steven Taylor, Fabricio Coloccini, Joey Barton, Damien Duff, Kevin Nolan, Jonas Gutierrez, Alan Smith (c), Oba Martins

Joey Barton je već posle par minuta igre morao da promeni svoj žuto-beli dres, koji je posle povlačenja sa Thornton-om bio pocepan. Posle tog duela, Thornton je čak dobio i slobodan udarac za svoj tim, posle kojeg je Jimmy Smith glavom doveo svoj tim u vodjstvo od 1:0, minut 4.

Orient-ov golman Jamie Jones imao je u 14. minutu dvostruku odbranu, posle šuteva Beye-a i Nolan-a.

U 22. minutu Habib Beye igra rukom u svom box-u i sudija Singh svira penal za domaće. Beye je prethodno bio odgurnut od jednog igrača Orient-a, ali sudija nije svirao nikakav prekršaj nad Beye-om. Siguran egzekutor bio je Sean Thornton, za 2:0, minut 22.

Kakvu takvu nadu igračima Newcastle United-a dao je sudija Jarnail Singh, koji je pokazao na belu tačku. Treba istaći da je Martins jednostavno pao u šesnaestercu domaćih, posle starta Tamika Mkandawire. Joey Barton je izveo ovaj penal veoma sigurno, za 2:1, minut 30.

Posle gola, igrači Newcastle-a su iz tri pokušaja pokušali da savladaju golmana Jones-a. Pokušali su Nolan, Steven Taylor i Duff.


Poluvreme: 2:1


Chris Hugton u nastavku pravi nekoliko izmena i već u 46. minutu na teren uvodi Forster-a, Geremi-a, Xisco-a i Carroll-a. Iz igre su izašli Krul, Coloccini, Barton i Martins.

Prvu priliku u nastavku imao je Newcastle United u 50. minutu, preko Kevin Nolan-a. On je pokušao volley-om da savlada golmana domaćih Jones-a.

Medjutim za samo dva minuta igre igrači Leyton Orient-a su postigli dva gola. Na 3:1 povisuje Scott McGleish, spektakularnim golom u 52. minutu. Naime, McGleish je gol postigao "makazicama" .

Minut kasnije, već je 4:1, stralac Tamika Mkandawire, minut 53. Forster je pre toga samo posmatrao kako lopta posle kornera leti na drugu stativu. Mogao je makar pokušati, tu loptu da pokupi...

Posle sat vremena, iz igre izlazi kapiten Newcastle-a, neprimetni Alan Smith, dok u igru ulazi Dany Guthrie. Kapitensku traku preuzima Steven Taylor, koji je imao dobru priliku glavom u 66. minutu.

U 73. minutu umesto Duff-a i Enrique-a u igru ulaze Kazenga Lua-Lua i Tamas Kadar. Sedam minuta kasnije Hughton u igru šalje Lough-a i Tozer-a umesto Steven Taylor-a i Beye-a.

Nešto kasnije, Xisco je imao dobru priliku za Newcastle United ali je on pogodio stativu domaćih.

Ryan Jarvis, vrlo dobar prijatelj Stevan Taylor-a povećao je prednost svog tima na 5:1 u 82. minutu, dok je Harry Baker postavio konačnih 6:1 za Leyton Orient u 86. minutu.


Konačan rezultat: 6:1


Sastav: Krul (Forster, 46); Beye (Tozer, 80), S Taylor (Lough, 80), Coloccini (Geremi, 46), Enrique (Kadar, 73); Gutierrez, Barton (Xisco, 46), Smith (Guthrie, 60), Duff (LuaLua, 73); Nolan; Martins (Carroll, 46).

Man of the Match: /

Sudija: Jarnail Singh

Gledalaca: 3,615 ( 1.500 Toon Army uzvikivalo "We want Ashley Out" i pesme podrške Shearer-u)

P.S.
Ovo je naša realnost. Prethodne tri pobede bile su samo magla i dim. Leyton Orient nas je odrao kao volove. Istočni Londonci su nam zabili šest lakih komada, kao da smo non-league club. Šta dalje? Šta će nam uraditi West Bromwich na otvaranju Championship-a, za samo 15 dana? Pitam se, gleda li ovo Mike Ashley? Dal' mu je Llambias javio rezultat? Mi i dalje u timu imamo šetače koji primaju po 50.000, 60.000 pa i 70. 000 funti nedeljno, a gubimo od League One ekipe 6:1. Bojim se da nismo mi još dodirnuli dno!!! Ko preživi... pričaće.

 

Photo: The Sun i Dailymail