HUDDERSFIELD  TOWN  -  NEWCASTLE  UNITED  0 : 1

Kevin Nolan postigao je jedini gol za Newcastle United, u pobedi nad domaćinom Huddersfield Town-om. Gol je postignut u 69. minutu. Tako je Newcastle United stigao i do treće pobede iz tri meča u pripremnim utakmicama.

Ponovo je Newcastle United igrao u žuto-belim dresovima. Hughton je izveo sledećih XI na travnjak Galpharm-a: Harper, Beye, Enrique, Coloccini, S.Taylor, Barton, Guthrie, Gutierrez, Carroll, Xisco, LuaLua.

Vrlo siromašno prvo poluvreme, gde je Newcastle United imao dve prilike. Prvu preko Xisco-a, kada mu je udarac bio izblokiran i drugu preko Carroll-a. Nekoliko puta i Jonas je sjajno prodro po desnoj strani ali bez konkretnih rezultata.


Poluvreme: 0:0


Ipak, najzanimljivije je bilo posle sudijskog zvižduka koji je označio kraj prvog poluvremena, jer se Habib Beye sukobio sa gotovo celim timom Town-a. Svi su se umešali, igrači, rezervni igrači, treneri, čak i policajci na stadionu. Nastalo je komešanje, gušanje, sve i svašta. Jedva su Beye-a smirili dole u tunelu. Beye drugi deo igre nije ni počeo.

U drugi deo igre, već u 46. minutu Chris Hughton pravi nekoliko izmena i u igru ubacuje Ryan Taylor-a, Kadar-a, Duff-a i Ameobi-a.

Ameobi je u nastavku imao sjajan udarac glavom, ali je prebacio gol. Ovaj pokušaj Toon Army je nagradio aplauzom. Nešto slično pokušao je i Coloccini, ali on aplauz nije dobio.

U 60. minutu u igru ulaze Kevin Nolan i Alan Smith( koji je dobio zvižduke od domaće publike, jer je on ex-Leeds igrač).

Zatim u 69. minutu Kevin Nolan dovodi Newcastle United u vodjstvo, lepim udarcem sa deset metara, za 0:1, minut 69. Drugi gol Nolan-a u pripremnim utakmicama.

Minut kasnije Alan Smith pojačava zvižduke domaćih ka njemu, jer je bespotrebno udario jednog igrača Town-a i imao malo duži razgovor sa sudijom.

U 74. minutu u igru ulazi Sammy Adjei, koji je imao par solidnih pokušaja i prodora.

U 83. minutu, Hugthon u igru šalje dva tinejdžera, James Tavernier-a i Ryan Donaldson-a.

Pet minuta kasnije Shola Ameobi je imao promašaj večeri, možda i godine. Ni on sam ne zna kako je promašio gol.

Do kraja meča, Tamas Kadar je umalo postigao i autogol.


Konačan rezultat: 0:1


Posle poslednjeg sudijskog zvižduka, ponovo odgurivanja i potezanja, ovoga puta od strane Coloccini-a...

Man of the Match: Kevin Nolan

Gledalaca: 9,691 (oko 2000 Toon Army, uzvikivali su tokom meča "Ashley Out")

Agenti sledećih klubova su posmatrali ovaj meč: Everton, Hull, Bolton, West Ham, Arsenal, Manchester City, Watford, Leicester City i Sheffield Utd.

P.S.
Ništa, svi očekujemo samo jedno... prodaju kluba. Sve ostalo je sada manje bitno!!!

 

 

 


 

photo: nufc.co.uk, gettyimages, the sun