DARLINGTON  -  NEWCASTLE  UNITED  2 : 7

Dugo, dugo pored našeg imena nismo videli broj 7, pa makar se taj broj pojavio i na prijateljskoj utakimici. Na Northern Echo Arena-i, u Darlington-u, igrači u žuto-belim dresovima su briljirali. Svima se činilo kao da gledaju Brazil, a ne Newcastle United, ekipu koja se nalazi u Championship-u.

Hughton na teren izvodi sledećih XI: Krul, R.Taylor, Kadar, Nolan, S.Taylor, Beye, Barton, Smith, Ameobi, LuaLua, Duff.

Već u 3. minutu 0:1. Posle greške zadnje linije Darlo-a, lopta nekako stiže do Damien Duff-a, koji se nalazio u šesnaestercu domaćina. Lopta jednom odskaće ispred Duff-a, on hvata polu-volley i lopta lagano odseda u mreži iza golmana Woodhead-a, za 0:1, minut 3.

Medjutim, četiri minuta kasnije, Kadar u svom šesnaestercu potpuno nepotrebno ruši Convery-a. Odgovornost na sebe preuzima Dean Windass i sa kreča mirno šalje loptu u jednu a Krul-a u drugu stranu, za 1:1, minut 7.

Deset minuta kasnije Barton i Nolan razmenjuju dupli pas na dvadesetak metara od gola domaćina. Barton loptu prima, ulazi u šesnaesterac gostiju po desnoj strani, prolazi dva igrača i divnom povratnom loptom upošljava Kevin Nolan-a, koji sa osam metara, udarcem desnom nogom, pronalazi put do mreže, za 1:2, minut 17. Prvi gol Kevin Nolan-a u dresu Newcastle-a.

Posle deset minuta od drugog gola, Newcastle stiže i do trećeg. Na odličan centaršut sa leve strane Lua-Lua-e, Shola Ameobi prima loptu u šesnaestercu. Okružen je dvojicom igrača Darlo-a, medjutim, to njemu ne predstavlja problem, prima loptu na grudi, levom nogom izbacuje jednog igrača iz ravnoteže i istom tom nogom šalje loptu u donji levi ugao golmana Darlo-a, za 1:3, minut 27.

U 36. minutu preporodjeni Shola Ameobi ponovo trese mrežu. Shola se ponovo nalazio u šesnaestercu domaćih, okružen dvojicom čuvara. Usledilo je par "lažnjaka", i sjajan udarac desnom nogom iskosa sa desne strane u suprotan ugao . Ameobi pogadja malu mrežu, za 1:4, minut 36. Osmesi na Shola-inom licu...dok Toon Army peva "Shola, give us a wave", "Same old Shola, always scoring", "England's Number One" kao i dobro poznatu "Ohh, Shola Ameobiii" .


Poluvreme: 1:4


Hughton drugo poluvreme otvara sa sledećih XI: Forster, R.Taylor, Enrique, Butt, Coloccini, S.Taylor, Guthrie, Nolan, Smith, , Carroll, Gutierrez.

U 47. minutu Jonas Gutierrez posle duplog pasa, dobija loptu, sjajno je prima, uleće u šesnaesterac gostiju sa leve strane i taman kada se očekivao udarac desnom nogom, on rolingom loptu prebacuje na levu i gotovo iz mrtvog ugla šalje loptu u mrežu za 1:5, minut 47. Nismo videli spiderman masku, ali smo se radovali ovom golu...

U 58. minutu Guthrie izvodi korner sa leve strane, loptu upućuje na penaltik, gde je najviši bio u skoku Carroll. Andy loptu glavom prosledjuje do Steven Taylor-a, koji je glavom šalje desni gornji ugao gola golmana Darlo-a, za 1:6, minut 58. Ponovo Steven Taylor proslavlja svoj gol u kasačkom stilu!!!

U 59. minutu dvostruka izmana u redovima žuto-belih, gde u igru ulaze Xisco i Donaldson, umesto Nolan-a i Smith-a.

Medjutim u 64. minutu Nicky Butt zbog povrede zgloba leve šake, napušta teren i njega nema ko da zameni. Newcastle ostaje sa desetoricom.

Samo minut kasnije, Dean Windass postiže svoj drugi gol na meču. Evergreen Windass sjajno reaguje na centaršut po zemlji upućen ka njemu sa leve strane igrališta i udarcem sa dvanaest metara. levom nogom lako matira Forster-a, šaljući loptu u levi donji ugao njegovog gola, za 2:6, minut 65.

Zatim kreće šou Toon Army:

Toon Army – “Dean give us a wave, Deano, Deano et etc”
Dean Windass – waves and smiles
Toon fans – “There’s only one Dean Windass, one Dean Windass ..”
Dean Windass – smiles
Toon Fans – “One fat basket, there’s only one fat basket...”
Dean Windass – laughs

Uprkos činjenici da Newcastle igra sa desetoricom, to igrače u žuto-belim dresevima nije sprečilo da još jednom zatresu mrežu domaćina. U 75. minutu u strelce se upisuje i Andy Carroll, posle sjajnog prodora Jose Enrique-a po levoj strani i njegove još bolje povratne lopte na peterac, gde se nalazio Big Andy, koji loptu rutinski šalje u mrežu, za 2:7, minut 75.

Do kraja meča, Ryan Donaldson je imao par vrlo dobrih prodora dok je Xisco izgledao prilično nezainteresovan za bilo šta što se odigravalo oko njega.


Konačan rezultat: 2:7


NUFC (1st half): Krul, R.Taylor, Kadar, Nolan, S.Taylor, Beye, Barton, Smith, Ameobi, LuaLua,Duff.

NUFC (2nd half): Forster, R.Taylor, Enrique, Butt, Coloccini, S.Taylor, Guthrie, Nolan (Xisco 70), Smith, (Donaldson 70), Carroll, Gutierrez.

Man Of The Match: Dean Windass

Gledalaca: 6,698 (3,345 Toon Army na gostujućem sektoru i mnogo njih rasuto na ostalim delovima stadiona. Derek Llambias takodje na stadionu, jasno je mogao čuti pesmu "Ashley is a wanker", kao i glasove podrške upućene Alan Shearer-u.

Nisu igrali Steve Harper, Geremi, Sebastien Bassong(navodno odbio da igra) i Obafemi Martins.

Sudija: Eddie Ilderton

P.S.
Upravo je ovo ono što nam je trebalo. Visoka pobeda sa što više golova u mreži protivnika, kako bi izbegli lamentiranje cele fudbalske javnosti. Nije Darlo neki ozbiljan protivnik, ali postići sedam golova nije lako ni na treningu. Jedino što me zabrinjava( naravno pored prodaje kluba i svega ostalog što ide uz to( novi manager, ko ostaje ko dolazi)) je činjenica da smo primili dva gola od smešne ekipe, kao što je Darlo. Dean Windass je dokazao da je legenda! Ovaj dres za gostovanja mi se sve više i više svidja. Toon Army fantastična , iako svi znamo gde smo ...

Mi smo NEWCASTLE UNITED

photo: nufc.co.uk i darlington-fc.net