ARSENAL  -  NEWCASTLE  UNITED  3 : 0

 

Ponovo je Adebayor bio koban za Newcastle United.Upravo je Emmanuel načeo mrežu Given-a u 40. minutu.Sve ostalo je bilo rutina za četu Arsene Wenger-a.

Keegan je na Emirates izveo sledećih jedanaest: Given, Carr, Taylor, Cacapa, N'Zogbia, Milner , Butt, Rozehnal , Duff, Smith, Owen.

U prvom delu igre Newcastle je ponovo pružio solidnu partiju.Medjutim , pomoćne sudije su danas bile kriminalne.Glavni sudija Mike Riley takodje.Pomoćnici su , činimi se sve vreme zastavicu držali podignutu kada je Newcastle napadao a spuštali je kada je Arsenal napadao.

U jednom momentu odnos u offside-ima je bio 1-8 za Newcastle.Potpuno neverovatno.Owen je par puta izbegao offside zamku ali šta vredi kad pomoćnik drži zastavicu podignutu.

Nekoliko minuta pre vodećeg gola Flamini je centrirao za Adebayor-a , ovaj hvatao volley sa desetak metara ali je lopta fijuknula iznad prečke.

Snove o povoljnom rezultatu raspršio je Adebayor u 40. minutu.Na sjajan centaršut opet Flamini-a , Adebayor-a je samog na delić sekunde ostavio Taylor, ovaj se poklonio i glavom sproveo loptu u mrežu Newcastle-a za 1:0 , minut 40.


Poluvreme : 1:0


U drugi deo igre Newcastle ulazi malo življe i sa dva-tri napada nešto i pokušava da uradi.Smith je imao jednu priliku ali je njegov udarac izblokirao neko od odbrambenih igrača Arsenal-a.

Zatim sledi period očajnog sudjenja Mike Riley-a kada je svirao sve i svašta , naravno na štetu Newcastle-a.

U 57. minutu Keegan pravi i prvu izmenu i umesto očajnog Rozehnal-a u igru ubacuje Joey Barton-a koji nije dobio aplauz ni od Toon Army-a.

Barton je sa par proigravanja ka špicevima i podigao nivo igre Newcastle-a ali činilo se da sa takvom igrom Newcastle nikada ne bi ni stigao do izjednačenja.

U 72. minutu dogodio se i najlepši momenat meča.Igrači Arsenal-a su brzo izveli aut sa leve strane , lopta je došla do Flamini-a koji ju je raspalio sa 30. metara iskosa , onako preko "spoljne" desnom nogom.Lopta je bežala i bežala od Given-a i odsela u desnim rašljama.2:0 , minut 71.

Keegan posle tog gola u 73. minutu u igru uvodi smešnog , jadnog i smušenog Ameobi-a umesto Milner-a.

U 80. minutu 3:0 za domaćina.Faul sa polovine dela terena koji pripada Arsenal-u izveo je jedan odbrambeni igrač domaćih.Lopta je putovala do Bendtner-a koji je bio u offside-u ali isti onaj pomoćni sudija koji je sve vreme u prvom delu igre zastavicu držao visoko podignutu , sada je nije ni podigao ?!?Mladi Danac Bendtner sjajno loptu spušta do Fabregas-a koji je šalje spoljnim delom stopala leve noge u levi ugao gola Newcastle-a za konačnih 3:0, minut 80.

Do kraja meča Newcastle je imao i jedan slobodan udarac koji je izveo Butt.Lopta je završila na prečki i odbila se od Almunia-e u korner.

U 91. minutu i Ameobi je imao priliku da smanji prednost na 3:1 , ali je Shola petljao u šesnaestercu i njegov udarac je bio suviše slab za Almunia-u.Bolje što ga nije dao da ne moram da opisujem taj gol!


Konačan rezultat: 3:0


Sastav: Given, Carr, Taylor, Cacapa, N'Zogbia, Milner (Ameobi 73), Butt, Rozehnal (Barton 57), Duff, Smith, Owen.

Man of the Match: Flamini

Sudija: Mike Riley....smejurija od sudjenja

Gledalaca:60,127

Tri utakmice za Keegan-a na kojoj Newcastle nije postigao niti gol a samim tim nije ni pobedio.Opasno tonemo ka zoni ispadanja.U nedelju igramo sa Middlesbrough pred TV kamerama i ako i taj meč izgubimo mislim da nam spasa nema.

Keegan-u je sve smešno.On uživa u svom poslu i u milionima koje će dobiti od Ashley-a.Meni , verujte mi , nije do smeha !!!Keegan od taktike pravi cirkus...

Samo da dodam da su na kraju utakmice navijače Newcastle-a pozdravili samo Smith, Taylor, Barton i Given , dok su ostali govnari brže bolje pobegli ka svlačionici.

Utakmicu je posmatrao i novi izvršni ko zna za čega Dennis Wise sa novim potpredsednikom Tony Jimenez-om i novim scout-om Jeff Vetere-om koji je bio scout Real Madrid-a.

Na tribinama su sedeli i bivši igrač Newcastle-a, David Ginola koji je obavio jedan intervju sa Keegan-om za jednu Francusku televiziju.Meču je prisustvovao i Diego Maradona koji je posle meča obišao igrače Newcastle-a u svlačionici.

Toga nije bilo dok je Bobby vodio Newcastle...nije , jer je Bobby vodio računa o timu a ne o šminki i cirkusu oko Newcastle-a.