[ Generalna ] 04 Januar, 2008 16:26

Matthew Pattison,koji je bio na pozajmici u Norwich-u od Novembra meseca , uspeo je da impresionira Roeder-a koji mu je ponudio dugotrajan ugovor do 2011. godine.

Pattison ima samo 21. godinu , južnoafrikanac je i za kanarince je odigrao 10. utakmica od kada je stigao iz Newcastle-a.Matthew je u Newcastle-ovu Akademiju stigao sa 14. godina.Šansu da debituje za svrake mu je pružio upravo Glenn Roeder , februara 2006. godine na meču protiv Everton-a.

Naredne sezone Pattison je upisao 12. nastupa za Newcastle United.Čak je tri puta ušao kao zamena u UEFA Cup-u.Marta 2006. godine dobija nagradu "Wor Jackie" , koja se dodeljuje najboljem mladom talentu Newcastle United-a.Poslednji nastup za Newcastle zabeležio je u poslednjem kolu prošle sezone na gostovanju Newcastle-a u Watford-u protiv istoimenog kluba.

Matty , želimo ti puno uspeha u tvojoj karijeri ...

          

                  Matthew Pattison u dresu Norwich City-a 

[ Generalna ] 04 Januar, 2008 15:40
Četvrti dan januara počeo je sa licitacijom prema igračima koji bi mogli da pojačaju Newcastle United u zimskom prelaznom roku.Pominju se Wes Brown(Man United),Tal Ben Haim(Chelsea),Alan Hutton(Rangers Glasgow) i Dean Ashton(West Ham United).


Wes Brown-u na leto ističe ugovor sa Man United-om i Alex Ferguson mu je ponudio novi,medjutim Wes je taj novi ugovor odbio da potpiše i čini se da Sir Alex želi da proda Wes Brown-a koji ima 28. godina.
Newcastle United je danas i zvanično polsao ponudu za Wes Brown-a,negde oko 3. miliona funti,medjutim, Sir Alex Ferguson je tu ponudu već odbio....Moje mišljenje je da nam takav igrač nije potreban jer je Wes Brown sklon greškama.


Tal Ben Haim je u Chelsea stigao letos kao free agent i nije se snašao medju plavcima.Allardyce je Ben Haim-a želeo da u Newcastle dovede na pozajmicu ali je Chelsea to u startu odbio tražeći za njega 2. miliona funti.Moje mišljenje je da nam Tal Ben Haim nije potreban jer je suviše spor za Premier League a i njegova cena je pevisoka.


Alan Hutton je već tri-četiri sezone u Rangers-u i igra na poziciji desnog ofanzivnog beka.Allardyce verovatno traži zamenu za Habib Beye-a koji će ovog januara i početkom februara igrati na Afričkom Kupu Nacija za selekciju Senegala kao i njegov sunarodnik Abdoulaye Faye.Takodje,Newcastle će biti lišen i usluga Geremi-a koji će nastupati za Kamerun i Martins-a koji će igrati za selekciju Nigerije.Alan Hutton ima 23. godine i standardan je u Rangers-u.Nekoliko puta sam ga gledao i delovao je zaista solidno.Ima dobar centar-šut,prodoran je,snažan je i dobro bi nam došao kao novo pojačanje,kako bi se pojačala pozicija desnog beka.Nadam se da će se klub rešiti i Stephen Carr-a u januarskom prelaznom roku.Medjutim,Rangers za Hutton-a traži 8. miliona funti.


Dean Ashton je već dugo nezadovoljan svojim statusom u West Ham United-u i jedna od mogućih destinacija gde će nastaviti karijeru snažni centarfor je St. James' Park.Curbishley ove sezone više forsira Carlton Cole-a.Portsmouth takodje prati situaciju oko Ashton-a.Dean Ashton je mlad napadač,ima samo 23. godine ali njegova cena je oko 10. miliona funti.Ja lično bih ga vrlo rado video u crno-belom dresu.Mislim da bi bio sjajan napadački duo sa Owen-om ili Martins-om.