STOKE  CITY  -  NEWCASTLE  UNITED  0 : 0

 

Stoke City se trudio,trudio i na kraju uspeo da remizira sa tužnom ekipom Newcastle United-a u trećem kolu FA Cup-a na Brittania Stadium-u rezultatom 0:0.Verovali vi ili ne ali Stoke City je čak bio bliži prolasku u četvrtu rundu FA Cup-a. 

Sastav:Shay Given, David Rozehnal, Jose Enrique, Abdoulaye Faye, Steven Taylor, Alan Smith (c), Nicky Butt, Charles N'Zogbia, Damien Duff, Mark Viduka, Michael Owen

U prvom poluvremenu vredi istaći šansu Viduka-e koji se sjajno oslobodio svog čuvara u šesnaestercu domaćina,iz okreta je šutirao ali je golman Stoke-a Steve Simonsen lako ukrotio njegov udarac.

Još jednu priliku za Newcastle je imao i Charles N' Zogbia koji je sa 18. metara šutirao ali je i njegov udarac odbranio Simonsen.

Michael Owen(debitovao za Newcastle u FA Cup-u) je takodje imao solidnu priliku utrčavši u šesnaesterac domaćih ali se i ovoga puta istakao golman domaćih Simonsen.

Jedinu priliku domaćini su u prvom poluvremenu imali iz slobodnog udarca preko Liam Lawrence-a ali je njegov udarac završio pored gola.

 

Poluvreme: 0:0

 

U drugom delu igre igrači SToke-a kao da su osetili da i oni mogu do pobede.

Medjutim,ponovo Newcastle dolaze do prve prilike.Posle centar-šuta N0Zogbia-e sa desne strane,na drugoj stativi je skočio Taylor,lopta se nekako vratila na gol crtu odakle je izbačena , ali samo do Duff-a koji ju je vratio ka golu.Lopta je išla paralelno sa gol linijom a Owen je bio premali u skoku da je ubaci u mrežu.

Zatim u 63.minutu dobru priliku za Stoke je imao Fuller ali je njegov udarac(možda i rukom) zaustavio Taylor.

Posle samo jednog minuta kojeg je proveo u igri Jon Parkin je mogao da postane heroj Stoke-a.Naime,po desnoj strani je sjano prodro Fuller,vratio je idealnu povratnu loptu na tri metra za Parkin-a koji umesto da loptu pošalje u sasvim suprotan ugao pokušava da je provuče ispod Taylor-a i Faye-a.Jednog od njih dvojice lopta je i zakačila u nogu i otišla u korner.

Posle tog kornera još jedna sjajna prilika za Stoke City, Shawcross je pokušao volley-om da savlada Given-a ali je čuvar mreže Newcastle-a zaustavio njegov udarac.

Butt-ove pokušaje sa distance niti želim niti hoću da opisujem a kamoli da komentarišem.

U 74.minut umesto Duff-a u igru ulazi mladi Kazenga Lua-Lua(1990. godište) i njegova igra u poslednjih 20. minuta igre je bila sjajna.Par puta je sjajno probio po toj desnoj strani a nad njim je napravljen i jedan žuti karton.

U 87.minutu umesto Mark Viduka-e u igru ulazi Andy Carroll.

U 92.minutu N' Zogbia se stuštio ka golu Stoke-a po levoj strani,uputio je upotrebljivu loptu po zemlji ka drugoj stativi,gde se nalazio visoki Carroll koji se pružio koliko je dug uputivši udarac ka golu ali je lopta samo završila na stativi i odbila se u gol-aut.

Poslednji zvižduk očajnog sudije Steve Bennett-a označio je i kraj ovog meča.Konačan rezultat: 0:0Sastav: Shay Given, David Rozehnal, Jose Enrique, Abdoulaye Faye, Steven Taylor, Alan Smith (c), Nicky Butt, Charles N'Zogbia, Damien Duff(Kazenga Lua-Lua 74), Mark Viduka(Andrew Carroll 87), Michael Owen.

Man of the match: Faye

Gledalaca:22,861

Sudija: Steve Bennett 

p.s.

Revanš se igra 16. januara na St. James' Park-u. 

  

                                 Michael  Owen

  

                  Big  Sam  aplaudira  navijačima  posle meča ...

  

                              ...ali  su  navijači  bili  veoma jasni !!!