[ Generalna ] 16 Januar, 2008 23:16

NEWCASTLE  UNITED  -  STOKE  CITY  4 : 1

 

Newcastle United je pružio najbolju partiju ove sezone pobedivši Stoke City rezultatom 4:1.Igrači su tako na najbolji mogući način pozdravili novog boss-a , Kevin Keegan-a , koji ih je gledao sa tribina.

Sastav: Given, Carr, Taylor, Cacapa , Jose Enrique, Milner, Emre, N'Zogbia , Duff, Viduka , Owen.

Medjutim , prvu šansu na utakmici promašuju gosti.Jedan igrač Stoke-a je sa 5-6 metara iskosa sa desne strane šutirao ali u spoljni deo mreže.

Ali nešto kasnije , tačnije u osmom minutu Owen je doveo Newcastle United u vodjstvo od 1:0.Viduka je nešto petljao na 18. metara od gola Stoke-a,izgubio je loptu ali je ona stigla na levo krilo do Duff-a.Irac je odlično centrirao na peterac gde je Milner pokušao glavom da savlada golmana Stoke-a ali lopta se odbija od jednog igrača gostiju pravo na nogu Owen.u koji sa tri metra loptu šalje u mrežu za 1:0,minut 8.Tipičan Owen-ovski gol.

I onda erupcija oduševljenja na St. James' Park-u.KING KEV se vratio.Trojac Ashley/Mort/Keegan ulazi u svečanu ložu i kao po komandi svi sa svojih mesta ustaju da pozdrave Keegan-a.Kao u Hollywood -u!!!Stadionom odzvanja kao sredinom devedesetih KEE-GAN,KEE-GAN !!!

U 29. minutu Emre je dobio direktan crveni karton.Oštro je startovao na kapiten-a SToke-a(vratio mu je za prethodni start) i sudija Uriah Rennie gotovo da nije imao izbora.Poslao je malog Turčina na tuširanje pre vremena.Emre je kasnije kažnjen sa tri utakmice ne igranja!!!

Samo dva minuta kasnije Cacapa povećava prednost Newcastle-a na 2:0.Sa desne strane sjajno je korner izveo N'Zogbia-a koji loptu šalje na prvu stativu gde sa pet metara Cacapa glavom loptu šalje u suprotan ugao.Kamera zumira trojac Newcastle-a Ashley/Mort/Keegan koji su u delirijumu.Cacapa šalje poljupce ka loži i ka Bogu , komentator sa BBC-a takodje u delirijumu izgovara prezime našeg Brazilca CASHAPA!!!2:0 , minut 31.

Dobrom igrom do kraja poluvremena Newcastle je sačuvao ovu prednost.


Poluvreme: 0:0


Drugi deo počinja baš kao i prvi , šansom Stoke-a.Glavom je sa pet metera šutirao Delap ali samo do spoljnjeg dela mreže , ostaje 2:0.

U 68.minutu Milner povećeva prednost na 3:0.Na jednu dugu loptu na centru igrališta je skočio Viduka i prosledio je do Milner-a.Ovaj je loptu primio na 40. metara od gola Stoke-a negde na poziciji desnog krila.Milner je krenuo na svog čuvara , lako ga fintom tela izbacio iz ravnoteže i preciznim udarcem sa 16. metara loptu po zemlji šalje u suprotan ugao za 3:0 , minut 68.

U 71. i 72. minutu u igru umesto Cacapa-e i Viduka-e u igru ulaze Rozehnal i Carroll.

U 76. minutu Damien Duff svojim prvim golom na St. James' Park-u u crno-belom dresu povećava prednost Newcastle-a na 4:0.Bila je to sjajna kontra Newcastle-a.Stoke je imao slobodan udarac sa leve strane koji je izveden očajno , lopta nekako dolazi do Milner-a koji je brzo prosledjuje do N'Zogbia-e koji je stajao na poziciji desnog krila.Mladi Francuz je mudro sačekao da se napadu priključi i Milner i Duff i na nekih tridesetak metara od gola preciznim pasom je šalje do Duff-a kojem nije bilo teško da sa 15. metara iz šesnaesterca u situaciji jedan na jedan matira golmana Stoke-a za 4:0 , minut 76.Duff takodje šalje poljupce loži , Owen pritrčava do njega grli ga a Irac izgovara ono poznato: "Fucking Hell"...

Da li je ovo bio signal kraja mizerije Newcastle United-a ???

U 79.minutu umesto N'Zogbia-e u igru ulazi Lua-Lua.

Kada se činilo da Given ipak neće biti savladan , Liam Lawrence savladava Given-a u 89. minutu prekrasnim udarcem sa 18. metara.Lopta se prosto zarila u desne rašlje Newcastle-ovog gola , za 4:1 , minut 89.Gol ide na Given-ovu dušu jer je stojao na petercu.


Konačan rezultat: 4:1


Sastav: Given, Carr, Taylor, Cacapa (Rozehnal 71), Jose Enrique, Milner, Emre, N'Zogbia (LuaLua 79), Duff, Viduka (Carroll 72), Owen.

Man of the Match: Michael Owen

Gledalaca:35,108

Sudija: Uriah Rennie 

  

  

  

   

  

  

  

 

 

 

 

 

[ Generalna ] 16 Januar, 2008 17:45

Kevin Keegan je ponovo manager Newcastle United-a.

Srećno...

  

         Dovedi  nas  u  red ... molimo  te , Kev  ! ! !