NEWCASTLE  UNITED  -  BOLTON  WANDERERS  0 : 0

 

Povratak Kevin Keegan-a na klupu Newcastle United-a uz prepun St. James' Park , sigurno je dogadjaj kola , ali isti taj St. James' Park je ponovo gledao veoma slab Newcastle United.

Pre samog meča Keegan je burno pozdravljen od prepunog St. James' Park-a , gazda Newcastle-a Mike Ashley nosio je majicu na kojoj je pisalo "King Kevin" ali čitava euforija vrlo brzo je i splasnula zbog blede igre igrača Newcastle-a.

Keegan je na St. James' Park izveo sledećih jedanaest : Given, Carr, Taylor, Cacapa, Jose Enrique, Milner, Rozehnal, N'Zogbia, Duff , Owen, Ameobi.


U prvom poluvremenu Newcastle je imao samo jedan šut na gol Jaaskelainen-a dok su gosti iz Bolton-a imali više od igre i nekoliko puta ozbiljno zapretili Given-u.

Kevin Nolan je bio u jednoj prilici i najkonkretniji ali je Given sačuvao svoju mrežu.


Poluvreme : 0:0

 

Drugo poluvreme indentično kao i prvo.Newcastle je u drugom delu nešto i pokušavao ali Ameobi je konstantno pravio lične u napadu i time remetio celu koncepciju igre Newcastle-a

Dva šuta ka golu Bolton-a zabeležio je Stephen Carr dok je David Rozehnal jednom šutirao ka golu glavom.

Jednom je i N'Zogbia uputio udarac ka golu Jaaskelainen iz slobodnog udarca ali je lopta završila preko prečke.

Treba istaći i loše sudjenje Alan Wiley-a koji je seckao igru i dozvoljavao igračima Bolton-a da se valjaju po terenu.Jednom prilikom je prekinuo akciju Newcastle-a dosudivši faul za Newcastle u situaciji kada je Milner izlazio jedan na jedan sa Jaaskelainen-om.

Jedinu izmenu Keegan je napravio u 80. minutu poslavši na teren mladog Lua-Lua-u umesto Duff-a.Lua-Lua kao i protiv Stoke-a je imao par pristojnih proigravanja i jasno se vidi da dečko ima viziju !!!

Lično mislim da je Keegan mogao u poslednjih desetak minuta u vatru da baci i Carroll-a.

U zaustavnom vremenu Bolton je mogao i do sva tri boda preko rezerviste Samuel-a koji je sa tri metara dobro šutirao ali se ispred njega nekako stvorio Given koji je nogama ipak uspeo da ostane ne savladan.


Konačan rezultat: 0:0


Sastav: Given, Carr, Taylor, Cacapa, Jose Enrique, Milner, Rozehnal, N'Zogbia, Duff (LuaLua 80), Owen, Ameobi.

Man of the Match: Charles N'Zogbia

Sudija : Alan Wiley

Gledalaca : 52,250

  

                       Keegan  pozdravlja  St. James'  Park 

  

                                  Michael  Owen  ...  kapiten