Ostalo je još sedam mečeva do kraja kalendarske 2007.godine u kojoj će Newcastle United odigrati još sedam mečeva.Čini se da su oni od vitalnog značaja za crno-bele ali i za Allardyce-a.

Izjave čelnika nam govore da Mike Ashley nije impresioniran Allardyce-om,pogotovo prikazanom igrom u poslednja četiri meča gde smo osvojili samo jedan jedini bod.

Sledećih sedam mečeva su:Blackburn(A),Arsenal(H),Birmingham(H),Fulham(A),Derby County(H),Wigan Athletic(A),Chelsea(A).Ako Newcastle u narednim mečevima prikaže igru kao poslednja četiri meča,bojim se da Allardyce neće dobiti ni funte da pojača tim u Januaru i njegov posao će takodje biti veoma ugrožen.

Čeka li i Allardyce-a isti scenario kao i Souness-a kada nije od Shepherd-a dobio ni funte da pojača tim u januarskom prelaznom roku i već početkom februara 2005.godine posle poraza od Man City-a 3-0,Souness je i dobio otkaz.

Medjutim,ja se nadam da dvojac Ashley/Mort neće otpustiti Allardyce-a ne pruživši mu šansu da vodi ovaj klub makar godinu dana.

Čini se da dovodjenjem novih igrača nismo uspeli da zamenimo igrače koji su otišli.Izgubili smo kreativni vezni red(Dyer,Parker) i izgubili smo majstora za slobodne udarce(Solano).Lično mislim da bi i ove sezone Sibierski više pokazao od Viduka-e.Drago mi je što je prodat Bramble,Bernard,Huntington,Luque,Alan O'Brien,Moore i što su Onyewu-a vratili odakle je i došao na pozajmicu( Standard Liege).

Doveli smo:

Smith-a koji igra katasrtofalno.On jednostavno nije vezni igrač a svaku utakmicu igra.

Barton-a koji se uopšte ne snalazi u Allardyce-ovim zahtevima.Nema brzinu,nema prodornost,nema kreativnost i nema nikakav pregled igre što je veoma bitno kod veznog igrača.

Enrique-par utakmica je dobro odigrao ali on je "kralj" dugih lopti.Jednostavno,dečko ne zna da centrira.

Beye-izgleda snažno,ali mnogo golova smo primili upravo po toj njegovoj desnoj strani.Ne zna da centrira a kada ode napred,tamo i ostane.Solano je za njega izmislio fudbal.

Faye-do sada je sve mečeve odigrao solidno ali upada u oko njegova nonšalantnost u meču protiv Sunderland-a.

Rozehnal-sjajno pojačanje.Do sada nije imao niti jednu jedinu grešku.

Geremi-veoma dobro pojačanje,uspeo je da se nametne da bude kapiten ali u poslednje vreme Allardyce ge sve češće ostavlja na klupi.

Viduka-par dobrih utakmica je iza njega,dobar u skoku ali je spor.Pokušava da bude novi Shearer ali je daaaaaaaaaleko od toga.Bolje da je Sibierski ostao.

Cacapa-mečeve koje je igrao,odigrao je zaista solidno ali je protiv Portsmouth-a delovao kao Bramble.

Ja,lično sam uočio još par problema koje Allardyce ima sa timom:
1. Mi zaista kada igramo ne izgledamo kao tim(čekamo da pojedinac reši meč)
2. Allardyce previše igrača postavlja na pogrešne pozicije(N'Zogbia desno,Smith u vezi,Geremi kao libero...)
3. Allardyce nikada ne izabere najboljih jedanaest za tim.(Smith mu uvek igra,Geremi sve češće na klupi,Harper igra dok je Given na klupi,Milner sedi na klupi,Ameobi igra Martins na klupi,Viduka igra Martins na klupi)
4. Izmene koje vrši tokom meča su van pameti(Milner umesto N'Zogbia-e,Martins umesto Owen-a,Carr umesto Enrique-a na 0-3 za protivnika)

Mislim da Allardyce što pre treba da shvati da ovo nije Football Manager 2008 i da je ovo ipak realan svet!!!

  

       Mike Ashley - nije impresioniran Allardyce-ovom kupovinom