NEWCASTLE  UNITED  -  PORTSMOUTH  1 : 4

Newcastle-ova tvrdjava St.James' Park danas je srušena od strane Portsmouth-a.

Gosti su u vremenskom intervalu od 8. do 11. minuta postigli tri gola i time raspršili sve nade Newcastle-u.

Sastav:Harper,Taylor, Cacapa , Faye, Enrique, Milner, Butt, Barton, N'Zogbia, Smith, Owen.

Čudno je danas delovala ekipa Newcastle-a.Allardyce je po desnom krilu poslao N'Zogbia-u a po levom Milner-a.Ostavio je kapitena Geremi-a na klupi a u vezni red poslao Barton-a i Butt-a koji su veoma slični igrači(dakle nimalo kreativni).Portsmouth je došao sa jasnom vizijom da pobedi na St.James' Park-u.

Već u osmom minutu hladan tuš za sve navijače Newcastle-a.Loptu u šesnaestercu Newcastle-a nije najbolje očistio Butt,ona je došla do Pamarot-a koji sa 25.metara iskosa sa leve strane šalje pravu raketu prema golu Newcastle-a.Lopta se prosto zarila u desne rašlje,za 0:1,minut 8.

Samo minut kasnije već je 0:2.Katastrofalna greška Cacapa-e u stilu Boumsong-a u šesnaestercu Newcastle-a.Njegovu grešku veoma spretno je iskoristio Benjani Mwaruwari koji loptu šalje iza ledja Harper-u za 0:2,minut 9.

Još se igrači Newcastle-a nisu oporavili od nokdauna a u 11.minutu je usledio nokaut.Ponovo Cacapa gubi duel ovoga puta sa John Utaka-om koji zaobilazi i Harper-a i šalje loptu iza njegovih ledja za 0:3,minut 11.

Tada je Newcastle i počeo nešto da igra i već u 15.minutu Owen je sam izbio pred James-a,dobro šutirao ali u njega,lopta se odbija pravo na Sol Campbell-a i od njega se odbija u gol za 1:3.minut 15.

U 18.minutu Cacapa leti napolje a umesto njega ulazi Rozehnal.

Posle toga Newcastle je ponovo pokušao preko Taylor-a,Smith-a i Owen-a ali ništa.

Poluvreme: 1:3

58.minut umesto Enrique-a u igru ulazi Oba Martins.

I Martins je imao dobru priliku da smanji rezultat ali je propustio svuju šansu.

U 69.minutu umesto Milner-a u igru ulazi Emre.

Kako gol Newcastle-a nikako nije dolazio Niko Kranjčar je rešio da ubije sve nade domaćina.Kranjčar je iz slobodnjaka uputio udarac ka golu,gde je Taylor pokušao i da je izbije posle odbitka od Harper-a ali je lopta ipak završila u mreži domaćina za konačnih 1:4,minut 71.

Konačan rezultat:1:4

Sastav:Harper,Taylor,Cacapa(Rozehnal 18),Faye, Enrique(Martins 58),Milner(Emre 69), Butt,Barton,N'Zogbia,Smith,Owen.

Gledalaca:51,490

Sudija:Chris Foy

Dva uzastopna poraza posle dve uzastopne pobede nisu signal krize,medjutim ako se sledeće subote desi ono što ni ne pomišljam da će se dogoditi u shitland-u,misli da će se tada zvona za uzbunu oglasiti u Newcastle-a.Nije sramota gubiti utakmice ali ponavljam na ovakav način Newcastle-a to sebi ne treba da dozvoli.Allardyce sebi ne sme da dozvoli da upadne u istu onu kolotečinu u kojoj su bili i Souness i Roeder.Ovakav Newcastle me sve više i više podseća na onaj Newcastle pod vodjstvom Souness-a i Roeder-a.

Pali smo na deseto mesto i ako West Ham danas pobedi bićemo na pogrešnoj strani tabele po prvi put ove sezone.Ali možda već sada treba da shvatimo da smo mi ustvari na mestu gde i pripadamo,na našu veliku žalost.