U dugačkom intervjuu u današnjem Newcastle Journal-u,Newcastle-ov Chairman,Chris Mort osvrnuo se na novonastalu situaciju u našem voljenom klubu.

"Mike Ashley i ja smo kao i svaki drugi navijači.Mi živimo od jedne utakmice do druge i svaki rezultat utiče na nas".

"Razlika je jedino što nas dvojica možemo i da odlučujemo.Medjutim mi smo tu da ne donosimo odluke koje mogu štetiti Newcastle-u.Mnogi misle da ćemo otpustiti Allardyce-a posle dva vezana poraza.Ne,nećemo donositi odluke takvog tipa".

"Mi imamo dugoročnu viziju da ovaj klub podignemo na viši nivo.Znamo da za to treba i vremena ali mi to i činimo kako na terenu tako i izvan njega".

"Mi zaista želimo i da čujemo šta navijači kažu ali zaista nema govora o bilo kakvom otpuštanju managera posle ova dva poraza ma koliko mi bili razočarani".

"Premier League manager je jedan od poslova koji je pod najvećim pritiskom i ja još uvek ne mogu da verujem da su već četvorica manager-a dobila otkaze iako je tek početak novembra".

"Činjenica je da nas dvojica nismo Allardyce-a doveli na mesto manager-a ali je takodje i činjenica da je Allardyce za sada uradio zaista veliki posao oko učvršćivanja tima.Kada bi Newcastle United sledećeg leta i tragao za novim manager-om ja bih vam i tada rekao da je Sam Allardyce jedna od najboljih solucija za Newcastle United."

"Ja mislim da mi zaista i osećamo šta se dešava na terenu iz nedelje u nedelju.Mi imamo klub koji ima armiju navijača i mi smo klub koji čini veliki deo života mnogih navijača širom sveta".

"Baš zbog toga ovde se mogu i ostetiti velike oscilacije u emocijama.Jednog momenta mi smo puni optimizma i nade da ćemo se kvalifikovati za Champions League sledeće godine a već posle dva poraza navijači pitaju ko će biti sledeći manager.Zaista su oscilacije veoma velike".

                    

                                            Chris Mort...optimista