NEWCASTLE  UNITED  -  LIVERPOOL  0 : 3

Grozno...

Allardyce se odlučio za formaciju 5-3-2 i ona je i funkcionisala u odbrani prvih pola sata,ali u napadu...e,to je već druga priča.

Startnih jedanaest:Shay Given, Geremi, Jose Enrique, David Rozehnal, Habib Beye, Charles N'Zogbia, Alan Smith, Nicky Butt, Emre, Mark Viduka, Oba Martins.

Prvi deo igre totalno nezanimljiv,Liverpool dominira,igrači Newcastle-a se vuku po terenu.Liverpool polako preuzima inicijativu i već posle 28.minuta Steven Gerrard koji je propisno bio izviždan na St.James' Park-u zbog svoje partije u sredu protiv Hrvatske je loptu prosto zakucao u desne rašlje Given-ovog gola iz slobodnog udarca sa 25.metara.0:1.Krivicu snosi i Given koji je stajao na pet metara.

U 35.minutu Alan Smith je imao najbolju priliku za crno-bele kada je šutirao sa nekih 20.metara ali je lopta fijuknula pored leve stative Liverpool-ovog gola.

Posle toga,totalnu konfuziju u odbrani Newcastle-a umalo da kazni Torres koji je sa 30.metara šutirao na prazan gol jer je Given prethodno istrčao ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Poluvreme: 0:1

U drugi deo se ušlo bez izmena ali Liverpool je odmah posle kornera bukvalno završio sav posao u Newcastle-u.Posle kornera sa leve strane u šesnaestercu se najbolje snašao Hyypia koji je loptu petom samo prosledio do potpuno samog Kuyt-a koji sa dva metra šalje loptu u mrežu za 0:2,minut 46.

U 52.minutu zvižduci za Allardyce-a.Umesto Emre-a u igru ubacuje Barton-a.

U 59.bura negodovanja na St.James' Park-u.James Milner ulazi ali umesto N'Zogbia-e?!?Mislim da je Allardcye pre mogao da zameni i Butt-a i Geremi-a ali pre svih Smith-a.Čini se da Smith mora da igra jer Mike Ashley nosi dres sa njegovim prezimenom na ledjima.

U 66.minutu crno-beli pokvareni aparat biva kažnjen i od Ryan Babel-a koji je razmenio dupli pas sa Gerrard-om i fantastičnim udarcem sa desetak metara iskosa sa desne strane matirao potpuno nemoćnog Given-a za 0:3,minut 66.

Posle toga Liverpool je još par puta mogao da pogodi mrežu i za ubedljiviji poraz crno-belih.

U 78.minutu umesto Enrique-a u igru ulazi Carr?!?Još jedna u nizu veoma čudnih izmena Allardyce-a.Na 0:3 za protivnika on ubacuje defanzivca.Verovatno da ne bi primio i četvrti kao protiv Portsmouth-a.

Stadionom se orilo: You Don’t Know What You’re Doing…

Konačan rezultat: 0:3

Sastav:Shay Given, Geremi, Jose Enrique(Carr 78), David Rozehnal, Habib Beye, Charles N'Zogbia(Milner 59), Alan Smith, Nicky Butt, Emre(Barton 52), Mark Viduka, Oba Martins

Man of the match: Gerrard

Sudija:Alan Wiley

Tonemo,tonemo...

  

                                0:1  Steven Gerrard   

    

                                   0:2  Dirk Kuyt

  

                        0:3  Ryan Babel