Mike Ashley je odlučio da Joe Kinnear ostane na klupi Newcastle United-a do kraja sezone.Kinnear koji ima 61. godinu je uspeo da ubedi vlasnika Newcastle-a da je baš on pravi čovek da ovaj klub izvuče iz krize i da ga spasi ispadanja iz Premier League.

To znači da će Kinnear biti odgovoran i za listu pojačanja u januarskom prelaznom roku.Navodno, on je već predao spisak sa željama u vidu John Arne Riise-a iz AS Roma-e, kao i sa nekolicinom mladih igrača Arsenal-a koje bi Kinnear rado video u Newcastle-u na pozajmici do kraja sezone(Denilson, Johan Djourou i Alexandre Song).

Upravu Newcastle-a takodje očekuje važni poslovi u januaru u vidu pregovora sa nekolicinom igrača kojima ugovor ističe leta 2009. godine.Medju njima su Owen, Harper, Butt, Viduka, Cacapa, Ameobi i Edgar.Kada se tom spisku dodaju i imena nekoliko mladih igrača kao što su Danquah, Morris, Doninger, Donaldson, Godsmark, Marwood  i Lough, možemo očekivati veoma buran januarski prelazni rok u Newcastle United-u.

Postoje naravno i igrači koji žele da napuste Newcastle United.Medju njima prednjači Charles N'Zogbia(iako je to Kinnear demantovao), dok Alan Smith-a(ko?) navijači više ne žele u klubu(ovo pišem u lično ime).

photo: nufc.co.uk