Igrač Newcastle United-a Joey Barton neće snositi nikakve posledice zbog navodnog udaranja Gabriel Agbonlahor-a na jučerašnjoj utakmici Newcastle-Aston Villa, potvrdila Fudbalska Asocijacija Engleske.

FA Engleske je ponovo pozvala sudiju tog meča Steve Bennett-a da ponovo pogleda celu akciju i da sam odluči u Barton-ovoj kazni.Steve Bennett je bio i više nego korektan,replicirajući FA Engleske da ovo nikada ne bi rezultiralo crvenim kartonom i da nema daljeg osnova da se pokrene bilo kakva istraga protiv Joey Barton-a.

Barton je izjavio da je duel sa Agbonlahor-om više ništa nego što je nešto i da je i sam svestan da se cela frka digla zbog njegove reputacije.

Barton: "Lično mislim da je prekršaj bio na meni, medjutim igrači Villa-e su me okružili gurkajući me sa ledja.Zatim mi se on unosio u lice ponovo i ponovo ali sam mu ja rekao da bude tiši, da pusti svoja stopala da pričaju, prislonivši mu svoj dlan na nos.Posle utakmice smo se Gabriel i ja rukovali i to je to.Ništa se više nije ni desilo.Ljudi žele od brda da naprave planinu.Tu je glavni sudija, pomoćni sudija, četvrti sudija, TV kamere, vi znate da dole na terenu ne možete ni ruku da podignete a da to neko ne snimi.Kući sam otišao sa ubedjenjem da sam potpuno čist".

"Zadovoljstvo mi je igrati za Newcastle United i nadam se da će tako biti i u budućnosti.Osećam se mnogo jačim ali to je zbog toga što igram u dobrom timu".

 

photo: dailymail i setanta