U utorak i sredu igrane su kako kvalifikacione tako i prijatelske reprezentativne utakmice širom sveta.

Engleska - Španija 0:1 -Kieron Dyer je odigrao svoj 29. meč za reprezentaciju svoje zemlje u porazu na Old Trafford-u.Scott Parker je bio na klupi i nije ulazio u igru.

San Marino - Irska 1:2 - Damien Duff je odigrao celu utakmicu u pobedi svoje reprezentacije nad reprezentacijom San Marin-a.Alan O'Brien nije sedeo ni na klupi.

Engleska U-21  -  Nemačka U-21  2:2  Steven Taylor i James Milner su igrali za reprezentaciju svoje zemlje protiv vršnjaka iz Nemačke.Taylor je odigrao ceo meč dok je Milner zamenjen u 60. minutu.

Australija - Danska 1:3 , Newcastle-ov dvojac Craig Moore i James Troisi su bili u kampu Australijanaca pred ova prijatelski meč ali se nisu pojavili čak ni na klupi.Nekadašnji igrač Newcastle-a Jon Dahl Tomasson , postigao je dva gola za Dansku.Meš se igrao na stadionu QPR-a , Loftus Road-u.

Nigerija - Gana 1:4 , Mnogo se prašine diglo oko ne pojavljivanja napadača Newcastle United-a , Obafemi Martins-a na meč protiv Gane.Selektor Nigerije mu je pretio sankcijama , dok su pojedini mediji objavili vest da je Martins otišao u Nigeriju kako bi bio sa svojom bolesnom majkom.