Intervju u Tha Mail-u sa Newcastle-ovim defanzivcem Steven Taylor-om započet je pitanjem,šta bi pre izabrao Ferrari ili Newcastle-ov dres?

 

"Nema komparacije.Ja imam BMW X5 i on zaista nije toliko brz kao Ferrari ali ja sam zadovoljan njim.Jedno je sigurno , ne možete kupiti taj osećaj kada sam video svoje prezime na leđima Newcastle-ovog dresa i kada sam kročio pred 52000 Geordie-a na St. James' Park-u".

 

 "Ovo su momenti o kojima sam oduvek sanjao i ja još uvek ne mogu da verujem da

se meni ovo dešava.Ja se sećam kada sam kao klinac na tribinama gledao meč protiv

Barcelona-e,kada je Tino Asprilla postigao hat-trick,pomislio dam da je to najlepša noć u mom životu.Kako su golovi padali,buka je bivala sve jača i jača i ja sam se pitao kakav je osećaj biti dole na terenu"?

 

"Nekoliko godina kasnije ja sam dobio priliku da budem skupljač lopti i ista misao mi

je prošla kroz glavu.Zakoračio sam na teren,dodao loptu Pavel Srnicek-u,okrenuo se oko sebe i pomislio:Šta ako?

Danas sam saigrač sa Pavel-om i ja živim svoj san.Sve je tako nestvarno.Ne mogu vam opisati kako adrenalin 

šiba kroz moje vene kada izađete pred rasprodat St. James'."

 

"Ja ću uvek ceniti veru koju je Souness pokazao u mene i način na koji me je bodrio.

Kada mi je pružio priliku da debitujem za Newcastle United na St. James Park-u protiv Everton-a,to mi je rekao samo sat vremena pre početka meča.Pozvao me je u svoju kancelariju i rekao mi:"Igraćeš desnog beka!.Kada sam se vraćao ka svlačionici noge su mi bile kao od želea,drhtao sam,ali kada sam otvorio vrata od svlačionice video sam da je moj dres obešen pored dresa Alan Shearer-a.Zaista ne znam ko je to uradio ,Shearer ili Souness,ali osećaj je bio neverovatan.

"Ta slika mi je dala veliko samopouzdanje.Shearer mi je prišao i rekao mi je:

"Na tribinama će biti 52,000 ali oni će svi biti tvoja podrška.Pokušaj da se opustiš 

i uživaj.Zapamti jedno,oni su na tvojoj strani.Oni će ti podariti mirnoću a to je

ono što nam je potrebno". 

 

"U prvih nekoliko minuta igre,dao sam do znanja Kevin Kilbane-u da sam i ja na terenu i tada sam imao duel i sa Thomas Gravesen-om.To je bio moj prvi pravi test.Gravesen je poznat po fizičkoj snazi ali ja sam 

izdržao duel i sa loptom izašao kao pobednik.Iznenada , the Gallowgate End je počeo da skandira moje ime.To je najbolji osećaj koji sam ikada doživeo".