Oni su dva najbolja golgetera svih vremena u dugoj istoriji Newcsatle United-a.Dva čoveka koja su pokazala kako se ponosno nosi crno-beli dres sa brojem devet na ledjima.

I uskoro će Jackie Milburn Alan Shearer  zauvek biti besmrtni u formi bronzanih statua koje će ponosno biti postavljene ispred njihovog voljenog St. James' Park-a.

Posao je poveren skulpuristi iz Newcastle-a Tom Maley-u,koji je inače i navijač Newcastle United-a.Statue će biti visoke oko 2,50. metara.

Jackie Milburn je za Newcastle United postigao 200. golova a njegov rekord je oborio upravo  Alan Shearer postigavši ukupno 206. golova.

Shearer : "Ovo je velika čast za mene što će mi statua biti postavljena pored Jackie

Milburn-a.Kao dečak koji je odrastao u Newcastle-u , čuo sam od mnogih koliko je on učinio za ovaj klub i kakvu je karijeru imao.Ni u mojim najluđim snovima nisam pomišljao da će mi se statua naći pored statue Jackie Milburn-a.Veoma sam ponosan zbog toga".

Skulpurista Tom  Maley kaže da će statue biti napravljene u njihovim prepoznatljivim pozama i izgledaće tako da jedan drugog dopunjuju.

"Pokušaću da pokažem navijačima  Newcastle United-a kako bi izgledalo da se takva dva velikana nađu u istom timu zajedno jedan pored drugog".