[ Generalna ] 11 Februar, 2007 23:24

Glenn Roeder je izjavio da je zainteresovan za kupovinu škotskog reprezentativca i igrača Celtic-a,Kenny Miler-a.

Roeder je pokušao Miller-a da dovede u januaru ali kako je transfer propao manager Newcastle United-a će pokušati da Škota dovede u letnjem prelaznom roku.

27-godišnji napadač  se bori da obezbedi mesto u prvih jedanaest na Parkhead-u i velika je verovatnoća da će u letnjem prelaznom roku zaigrati za Newcastle United

Miller je u Celtic prešao prošlog leta iz Wolverhampton Wanderers-a.

 

[ Generalna ] 11 Februar, 2007 03:26

NEWCASTLE  UNITED  -  LIVERPOOL  2 : 1

Povratak Craig Bellamy-a na St. James' Park je bio potpuno predvidljiv.Nekadašnji igrač Newcastle United-a  je doveo u vođstvo Liverpool ali je na kraju teren napustio pognute glave.

Meč je odigran po veoma lošem vremenu.Čak je dva sata pre utakmice postojala

mogućnost da se meč i odloži.

 

Roeder je na natopljen vodom teren St. James' Park-a izveo sledećih jedanaest:Harper, Taylor, Onyewu, Bramble, Babayaro,Solano , Parker, Butt, Milner, Dyer ,Martins. 

Već u 6. minutu bivši igrač Newcastle United-a,Craig Bellamy , doveo je Liverpool u vođstvo od 0:1.

Posle katastrofalne greške golmana Harper-a,lopta je nekako stigla do Pennant-a koji je odlično prodro po desnoj strani,ušao u šesnaesterac i odlično uposlio Bellamy-a koji se nalazio na sedam-osam metara od Harper-ovog gola i veoma spretno loptu poslao u mrežu Newcastle-a za 0:1,minut 6.

Newcastle United je posle toga zaigrao veoma hrabro i posle grube greške Jose Reina-e , Obafemi Martins je izjednačio na 1:1 u 26. minutu.Naime,Martins je "ispratio" jednu bunar loptu,dok je Reina pokušao da je izbije,ali to nije najbolje i uradio.Pogodio je loptom jednog svog saigrača,ona se nekako odbila do Martins-a kojem nije bilo teško da sa 12. metara loptu pošalje u praznu mrežu za 1:1,minut 26.

Craig Bellamy je zatim imao dve odlične prilike da dotuče svoj bivši klub ali je u

obe situacije Harper izašao kao pobednik.

Poluvreme: 1:1 

U drugom poluvremenu po veoma teškom terenu igrači Newcastle United-a su se bolje snašli i preko Solano-a iz jedanaesterca(prethodno u šesnaestercu gostiju oboren Taylor),došli do 2:1 u 

69.minutu.

Posle toga u preostalih 20. minuta igre Liverpool je pokušavao da ugrozi Harper-a udarcima sa distance dok je Roeder umesto Dyer-a u 81. minutu u igru uveo Sibierski-og , a u 86. minutu umesto Solano-a u igru ubacio i Duff-a. 

Konačan rezultat: 2:1

Sastav:Steve Harper, Nolberto Solano (Damien Duff 87m) Titus Bramble, Steven Taylor, Oguchi Onyewu, Celestine Babayaro, Scott Parker, James Milner, Nicky Butt, Kieron Dyer (Antoine Sibierski 81m), Oba Martins 

Gledalaca: 52, 305

Man of the match: Nobby Solano 

Sudija: Mark Halsey 

Ova pobeda je Newcastle United vinula na 9. mesto u Premier League