NEWCASTLE  UNITED  -  VALENCIA  2 : 1

Newcastle United je na najbolji mogući način igrom tokom svih devedeset minuta ućutkao krtičare.James Milner je u zaustavnom vremenu drugog poluvremena doneo radost navijačima Newcastle-a , golom za pobedu od 2:1.

Keegan je na teren St. James' Park-a izveo sledećih jedanaest: Given, Beye , N’Zogbia, Cacapa , Taylor, Milner, Guthrie, Gutierrez, Butt, Duff, Martins .

Prvih 45. minuta proteklo je u totalnoj dominaciji Newacastle United-a.Zaista je bilo uživanje gledati igrače , ovoga puta u sivoj opremi , kako vezu po terenu.

Redjale su se prilike.Prvu je imao Milner posle slobodnog udarca ali samo do zida Valencia-e.

Zatim je i N'Zogbia pokušao iz slobodnjaka ali samo preko gola Valencia-e.

Oba Martins je igrao veoma dobro kao i Jonas.

Duff je imao sjajnu priliku za gol ali je šutirao slabijom desnom nogom pravo do golmana Valencia-e , Hildebrand-a.

Zatim je i N'Zogbia odlično prodro po levoj strani i topovskim udarcem gadjao gol Valencia-e ali je njihov golman Hildebrand danas zaista bio odličan.

Prvu priliku za goste imao je Ruben Baraja iz slobodnog udarca ali samo do Given-a.

U 38. minutu David Silva je bio bolji u skoku od Cacapa-e , glavom je loptu prosledio do nekadašnje mete Newcastle-a , Joaquin-a koji je bio jači u duelu od Taylor-a i sa nekih 13. metara lako matirao Given-a za 0:1 , minut 38.

Do kraja poluvremena James Milner je imao odličnu priliku kada je šutrao iskoda sa desne strane tik pored leve stative.

 

Poluvreme: 0:1

 

U drugom delu ponovo sjajna igra Newcastle United-a.

Sjajno su igrali Jonas i N'Zogbia ali i Obafemi Martins koji je ispraćen aplauzima kada ga je u 63. minutu zamenio Alan Smith.

Trinaest minuta pre kraja meča upornost Newcastle-a se isplatila.Posle kornera sa desne strane kojeg je izveo Guthrie , najviši u skoku u šesnaestercu Valencia-e bio je niko drugi do Damien Duff , koji je glavom loptu poslao u mrežu Valencia-e za 1:1 , minut 77.

U 85. minutu u igru ulaze Bassong i Edgar umesto Cacapa-e i Beye-a.

U zaustavnom vremenu Newcastle stiže do pobede.Jonas Gutierrez je sjajno centrirao u šesnaesterac Valencia-e ovoga puta sa desne strane i to pravo na glavu Taylor-u.Steven je loptu odlično uputio ka golu gostiju , ona odseda na stativi , odbija se pravo na nogu Milner-u koji je zakucava u gol sa nekih desetak metara za 2:1 , minut 91.

Zasluženo...

 

Konačan rezultat: 2:1


Sastav: Given, Beye (Bassong 85) N’Zogbia, Cacapa (Edgar 85), Taylor, Milner, Guthrie, Gutierrez, Butt, Duff, Martins (Smith 63).

Man of the match: Jonas Gutierrez

Sudija: Uriah Rennie

Gledalaca: 31,494

P.S.
Sumnje u transfer Coloccini-a razvejao je gazda Newcastle-a Mike Ashley , koji je nosio njegovo prezime na ledjima svog dresa.Coloccini je bio na tribinama SJP-a i očekuje se njegov potpis za vikend.

 

  

                                    OVAKO  SE  POTVRDjUJE  DOLAZAK  IGRAČA