RCD  MALLORCA  -  NEWCASTLE  UNITED  1 : 0

Newcastle United ni u trećoj uzastopnoj utakmici nije uspeo da postigne gol.Po treći put zaredom smo poraženi rezultatom 1:0.Posle Doncaster-a i Hertha-e , skalp nam je uzela i ekipa Mallorca-e.

Keegan na i više nego praznom ONO Stadium-u je izveo sledećih jedanaest: Harper , Edgar, Taylor, Cacapa, Enrique, Bassong, Geremi, Guthrie , Milner, Smith, Duff.

Već u sedmom minutu Mallorca preko Mario Suarez-a stiže do vodjstva.Izveden je slobodan udarac sa nekih 35. metara sa leve strane , u šesnestercu Newcastle-a Suarez je odlično skočio i glavom poslao loptu u mrežu nemoćnog Harper-a za 1:0 , minut 7.

Ako znamo da je u napadu Newcastle-a igrao Alan Smith a pored njega nije bilo ni Ameobi-a , onda pretpostavljate kako je Newcastle bio učinkovit u napadu.

Nekakve polušanse za gol su imali Duff i glavom Smith ali ...

Prvu pravu priliku Newcastle je imao tek u završnici prvog poluvremena kada je novajlija Bassong posle Milner-ovog kornera sa leve strane ostao sam na petercu ali je njegov udarac glavom otišao tik pored desne stative Mallorca-inog gola.


Poluvreme: 1:0


Tek je drugo poluvreme donelu tugu.

Jedina svetla tačka Newcastle-a je bila ulazak mladog sedamnastogodišnjaka Ryan Donaldson-a koji je zamenio Guthrie-a u 69. minutu.

Pre njegovog ulaska Keegan je na golu menjao Harper-a u igru poslavši Forster-a u 58. minutu.

Newcastle je u nastavku igre pripretio dva puta , oba puta iz slobodnih udaraca.Prvi je izveo Geremi poslavši loptu na petnaest red stadiona a drugi je izveo Milner tri minuta pre kraja kada mu je golman Mallorca-e odbranio udarac po zemlji upućen u suprotni ugao.

Toliko o Newcastle-u sa ovog turnira.Kada je sudija odsvirao kraj meča , na stadionu je zavladao mrkli mrak...


Konačan rezultat: 1:0


Sastav: Harper (Forster 58), Edgar, Taylor, Cacapa, Enrique, Bassong, Geremi, Guthrie (Donaldson 69), Milner, Smith, Duff.

Man of the Match: Mario Suarez

Sudija: nemam pojma neki Španac

Gledalaca : negde oko 2000 , na meču se nije pojavio ni Mike Ashley

P.S.

Nema Post scriptum-a