[ Generalna ] 02 Avgust, 2008 13:08

Kako javlja španska Marca , Deportivo La Coruna je prihvatio ponudu od Newcastle United-a za svog odbrambenog igrača Fabricio Coloccini-a vrednu 9,5 miliona funti(11,5 miliona evra).Po tom listu Coloccini stiže u Newcastle u ponedeljak na medicinske preglede i ako sve bude kako treba , potpisaće ugovor na pet godina.

 

                     STIŽE ... FABRICIO  COLOCCINI 

[ Generalna ] 02 Avgust, 2008 12:52

RCD  MALLORCA  -  NEWCASTLE  UNITED

      

Posle poraza od Hertha-e iz Berlina od 1:0 , Keegan ima zadatak da motiviše ekipu za domićina turnira RCD Mallorca-u koja je sinoć pobedila ekipu Hannover-a 96 sa 4:2.Meč se igra u nedelju na ONO Stadium-u sa početkom u 9pm(GMT).

Keegan ima na raspolaganju 25. igrača: Given, Harper, Krul, Forster, Enrique, Beye, Edgar, Cacapa, Taylor, Tozer, Bassong, Geremi, Duff, Guthrie, Butt, N'Zogbia, Milner, Doninger, Gutierrez, Martins, Smith, Ameobi, Danquah, Donaldson, Godsmark.

Medjutim , teško je očekivati Gutierrez-a u ekipi protiv svojih.

Povredjeni: Faye, Kadar, Viduka, Owen, Carroll, LuaLua, Zamblera, Baheng , dok je Barton ostao u Newcastle-u da poradi na svojoj fizičkoj spremi posle izlaska iz prdekane. 

[ Generalna ] 02 Avgust, 2008 12:04

HERTHA  BERLIN  -  NEWCASTLE  UNITED  1 : 0

Newcastle United je pretrpeo i drugi poraz u predeszonskim prijateljskim utakmicama.Ovoga puta od Newcastle-a je bila bolja Herhtha iz Berlina koja je porazila svrake rezultatom 1:0.

Na stadion ONO Estadi Keegan je izveo sledećih jedanaest: Steve Harper, Claudio Cacapa, Danny Guthrie, Charles N'Zogbia, James Milner, Alan Smith, Jonas Gutierrez, Geremi, Nicky Butt (c), Shola Ameobi, Steven Taylor

Igra nije bila na očekivanom nivou tako da su se obe ekipe bukvalno vukle po terenu u prvih 45. minuta.Za Newcastle je debitovao Jonas Gutierrez koji je špartao po krilima ali u napadu njegovi centaršutevi nisu bili korisni jer je partnership činio Ameobi/Smith.

Iz prvog dela ostaje pitanja kada će James Milner naučiti da centrira?


Poluvreme: 0:0

 

Tek u 59. minutu Newcastle se budi ulaskom Duff-a.Irac je zamenio indolentnog Ameobi-a.

Duff je odmah zatim imao par prodora čas po levoj , čas po desnoj strani terena.

U 63. minutu Krul staje medju stative umesto Harper-a.

Gutierrez -a u 70. minutu menja Enrique .

U 80. minutu utakmice dogodio se ključni momenat meča.Herhta je postigla gol preko Maximuliam Nicu-a. uz svsrdnu pomoć trećeg čuvara mreže Newcastle-a Tim Krul-a.1:0 , minut 80.

U 86. minutu Krul se donekle iskupio za primljeni go kada je sjajno odbranio udarac u prvi ugao Cicero-a.


Konačan rezultat: 1:0


Sastav: Harper (Krul 63), Geremi, Taylor, Cacapa, N'Zogbia, Butt, Guthrie, Milner, Gutierrez (Enrique 70), Smith, Ameobi (Duff 59).

Man of the Match: Jonas Gutierrez

Sudija: Ivan Gonzalez (Spain)

Gledalaca: oko 7000 (oko 700 Toon Army)


P.S.

Zabrinjavajuća je odbrana Newcastle-a.Kako stvari stoje , trebalo bi da dovedemo Coloccini-a u ponedeljak ali mi ne može gol da postignemo.Znam , znam fale tu Owen , Martins , Viduka , Carroll...ali ni kup sa četiri tima nema šanse da osvojimo.