Dimitar Berbatov je rekao predsedniku Tottenham-a Daniel Levy-u da želi da napusti klub.Berbatov je fantastičan igrač i kada god sam ga gledao davao je sve od sebe da pomogne ekipi.Nikada nije bio sebičan , tako da ima i mnogo upisanih asistencija kako prošle tako i ove sezone.

Njegov agent Emil Dantchev kaže: "Dimitar je OK u Tottenham-u ali ja ne želim da kažem da li je i srećan.Njegova trenutna forma je daleko iznad kluba kakav je Tottenham.Medjutim,on uvek daje sve od sebe kako bi pomogao Tottenham-u.

"Navijači moraju da shvate da će Berbatov napuniti 27.godina sledećeg meseca i da je sada pravo vreme da predje u klub koji može da isprati njegove ambicije".

Čini se da su to klubovi iz Engleske poput Manchester-a,Arsenal-a,Chelsea i Liverpool-a ali i ostali veliki evropski klubovi poput AC Milan-, Inter-a, Real Madrid-a i Bayern-a budno prate situaciju oko Berbatov-a.

Juande Ramos,manager Tottenham-a je izjavio da Berbatov sigurno neće napustiti Tottenham u januaru.Berbatov je u prošlom kolu postigao četiri gola za Tottenham u ludom meču protiv Reading-a gde je Tottenham i pobedio rezultatom 6:4.

Manchester United nije uspeo prošlog leta da dovede Berbatov-a u svoje redove za 19.miliona funti i čini se da će bilo kom klubu sada biti potrebno i svih 25.miliona funti za dovodjenje sjajnog Bugarina.

Gde je u svemu tome Newcastle United?Mogu li se svrake uključiti u trku za njegov potpis.Sigurno je da mogu,jer novi vlasnik Mike Ashley želi da uloži još novca u igrački fond ali da li je Berbatov nama potreban?Da li se Bugarin i uklapa u Allardyce-ove planove?

Newcastle jedino može da igra na kartu Berbatov-ove ljubavi prema Newcastle-u jer Bugarin nikada nije krio da je veliki navijač Newcastle United-a.

Berbatov je za svoj 18-ti rodjendan od svojih roditelja dobio dres Newcastle United-a sa brojem 9. na ledjima i njegovim prezimenom.Kako je sam izjavio iz tog dresa se nije izvlačio ni kada je spavao.To je ujedno i jedan od razloga zašto je i izabrao broj 9 u Tottenham-u.

Dimitrov-a mama Margarita je izjavila: "Dimitar mi je rekao da je njegov san da jednog dana zaigra za Newcastle United i da na ledjima nosi broj 9 kao i Shearer-u koji je ujedno i idol mom sinu".

Na potezu je uprava Newcastle United-a ...
 

                     

                                  Naš  novi  broj  9 ...  Berbatov ?