Newcastle je u meču protiv Derby-a delovao zaista tužno.Ponovo nas je odbrana koštala pobede i da nije bilo Viduka-e i njegovih golova poslednjeplasirani Derby bi odneo sva tri boda sa St. James' Park-a.Pre jučerašnjeg meča ekipa Derby County-a je osvojila samo jedan bod na gostovanjima i postigla jedan gol na gostovanjima.Nama su dali dva gola i protiv nas su osvojili jedan.

Evo nekoliko grešaka koje sam ja uočio na jučerašnjoj utakmici:

- Kod prvog gola koji je postigao mladi Giles Barnes odbrana je delovala previše statično.Kod drugog gola za Derby koji je postigao Kenny Miller oba centralna defanzivca Newcastle-a(Rozehnal i Cacapa) su mogli bolje da reaguju i da ga zaustave.Posebno se to odnosi na u poslednje vreme previše letargičnog Rozehnal-a.Očekujem da će u sredu protiv Wigan-a upravo Rozehnal izgubiti mesto u startnih XI.

- Čini se da nam ponovo škripi i u napadu.Juče nismo imali puno prilika ali činjenica je ta da je Martins izgubio prodornost i da nema više njegovih onako preciznih udaraca od prošle sezone.Doduše juče je Martins igrao po desnom krilu.

- Ipak mislim da je naš najveći problem taj što Allardyce igra sa nekoliko igrača koji ne igraju na svojim pozicijama.Juče recimo su Smith, Martins, N’Zogbia i Milner igrali van svojih pozicija.Smith čas polušpic čas desno krilo.Martins gotovo celu utakmicu desno krilo tek nešto pred kraj špica.N'Zogbia levog beka a ne levo krilo i Milner levo umesto desno krilo.Ne možeš očekivati od igrača da pruži dobru partiju ako to radiš.Isto je radio i Graeme Souness i to nikada nije funkcionisalo.

- Formacija.Allardyce pokušava da igra nekakvom formacijom 4-4-1-1- ili 4-3-3.To jednostavno ne funkcioniše.Zašto ne proba sa formacijom 4-4-2 sa krilima?Da sa krilima i to James Milner po desnoj strani a Charles N'Zogbia po levoj.Bio bih čak i zadovoljan da protiv Wigan-a startujemo sa Duff-om po levom boku a da N'Zogbia ostane na levom beku.Wigan je predposlednji tim na tabeli i moramo ga dobiti.

- Allardyce nikako ne bi trebalo da Smith-a forsira po boku.Ili neka igra špica ili neka igra na poziciji centralnog veznog igrača ili neka ga ostavi na klupi.Jel' Smith nedodirljiv???Zaboga,juče je on bio kapiten?!?

- Nemamo kreativnog veznog igrača.Barton i Butt su igrači sličnog kalibra.Tu jednostavno Emre mora da igra.On je najbolji tehničar od svih igrača koje imamo u veznom redu.One njegove lopte sa očima moramo iskoristiti.

   

                                     Urazumi se  ,  čoveče  !!!