[ Generalna ] 15 Decembar, 2007 20:31

FULHAM  -  NEWCASTLE  UNITED  0 : 1

 

Newcastle United je nekako došao do druge pobede u gostima ove sezone zahvaljujući penalu koji je izveo Joey Barton u 92.minutu.

Allardyce se odlučio za isti sastav kao i u pobedi protiv Birmingham-a samo što je umesto povredjenog Taylor-a mesto centralnog defanzivca zauzeo danas odlični Cacapa.

Sastav Newcastle-a:Given, N'Zogbia, Rozehnal, Cacapa, Beye, Geremi , Butt, Barton, Milner, Smith, Martins.

Prvo poluvreme totalno nezanimljivo.4000 navijača Newcastle-a koji su doputovali u prestonicu nisu videli mnogo kreativnosti od svojih igrača koji su danas nosili rezervnu garnituru dresova(svetlo plave).

Na početku prvog dela Newcastle preuzima inicijativu i stvara nekoliko kornera posle kojeg je umalo Clint Dempsey postigao auto gol.

Given je u prvom delu imao jednu veoma dobru intervenciju na sjajan šut David Healy-a ali je Given loptu odbio samo do kornera za Fulham.

Do kraja poluvremena i Barton je mogao da savlada Niemi-a ali do poluvremena mreže su ipak mirovale.


Poluvreme: 0:0


U drugi deo igre Fulham je ušao nešto konkretnije.Već posle nekoliko sekundi Bouazza je lepo prodro po levoj strani i uputio ka golu udarac koji je bio nešto izmedju centar šuta i udarca na gol.Lopta je ipak fijuknula pored leve stative Given-ovog gola.

U 55. i 59.minutu Fulham je dva puta pripretio posle kornera ali je Given osato ne savladan.

U 59.minutu umesto kapitena Geremi-a u igru ulazi Emre.Kapitensku traku na ruku stavio je Alan Smith.

Šest minuta kasnije na Emre-ov centar šut u šesnaestercu Fulham-a skače Butt , ali njegov udarac glavom zaustavlja Niemi.

U 77.minutu Newcastle je dobio slobodan udarac posle igranja rukom Dempsey-a.Allardyce u tom trenutku poseže i za drugom izmenom i iz igre izvodi Martins-a koji uz ovacije Toon Army-a napušta teren.U igru ulazi Mark Viduka.

Milner je uputio sjajan centar šut iz tog slobodnog udarca na drugu stativu pravo na nogu Rozehnal-u koji je sjajno dao povratnu loptu za Viduka-u koji je ipak bio za korak kratak.

Fulham je tada pritisnuo Newcastle želeći sva tri boda ali Cacapa i Rozehnal pa i danas ponovo odlični Beye su bili sjajni.

Četiri minuta pre kraja meča Barton je još jednom pripretio Niemi-u.

Ušlo se u zaustavno vreme.Na ivici šesnaesterca domaćih Viduka se sjano zagradio,proturio nekako loptu do Smith-a koji je sa ledja sa dve noge oboren od Omozusi-a.Za sudiju Webb-a nije bilo dileme koji je pokazao na kreč.

Igrači Newcastle-a su se izmedju sebe gledali sa pitanjem ko će izvesti jedanesterac.Martins je izašao iz igre,očekivalo se da Emre uzme tu loptu ali ni Emre ni Viduka ni Smith nisu imali hrabrosti da preuzmu odgovornost.

Totalnu odgovornost na sebe preuzeo je niko drugi do Joey Barton.Kratak zalet,lopta u desni ugao,Niemi ga čita ali lopta ipak prolazi ispod Finca i završava u mreži.Kakvo slavlje Barton-a koji je jednostavno skočio u gostujuće navijače koji su se i nalazili iza tog gola.0:1,Barton 92.minut.

Dečko je zaista zaslužio ovaj gol !!!

Fulham je krenuo sa centra ali sudija Web je označio kraj meča.Sva tri boda odlaze Newcastle.


Konačan rezultat: 0:1


Sastav:Given, Beye, Rozehnal, Cacapa, N’Zogbia, Geremi (Emre 59), Butt, Barton, Martins (Viduka 77), Smith, Milner.

Man of the Match: Joey Barton

Gledalaca:24,959

Sudija: Howard Webb

  

                              Barton   i  Smith 

 

 

 

[ Generalna ] 15 Decembar, 2007 12:25

Dame i gospodo,prijatelji i saborci.Na današnji dan pre tačno godinu dana 15.12.2006. godine pokrenuli smo blog o Newcastle United Football Club.Adresa nije slučajno odabrana.Ona je bila jasna asocijacija na naš klub.

Prošli smo naravno i teške trenutke(u maju i junu) kada zbog tehničkih nemogućnosti nismo blog redovno ažurirali ali i ti problemi su rešeni.

Nadam se da ćemo u budućnosti ovaj naš blog ojačati komentarima,sugestijama i posećenošću jer samo tako ga možemo podići na još viši nivo.

Srećan nam prvi rodjendan sa ciljem i željom da proslavimo i pedeseti.Nadam se da će u budućnosti naš Newcastle United prekinuti post od 38.godina bez trofeja i da će osvojiti neki trofej kako bi se svrake širom sveta radovale.

Na najvećem unoffical site-u , nufc.com je pored Srpske zastave postavljen link sa našim blogom.Dokaz da nas svi shvataju ozbiljno.

http://www.nufc.com/2007-08html/global-2007.html

Keep the faith!!!