NEWCASTLE  UNITED  -  BIRMINGHAM  CITY  2 : 1

 

Habib Beye nije mogao da izabere bolji trenutak da postigne svoj prvenac u crno-belom dresu.U 91.minutu je postigao gol za 2-1 i tako poslao TOON Army u trans.

Allardyce se odlučio za isti tim kao i protiv Arsenal-a: Given, Beye, Taylor, Rozehnal, N'Zogbia, Milner, Barton, Butt , Geremi , Martins , Smith

Uslovi za igru su bili katastrofalni.Sneg je toliko jako padao da je čak bilo dovedeno u pitanje i samo odigravanje utakmice.

I kao i protiv Arsenal-a,Newcastle je prvi kapitulirao.Cameron Jerome je iznenada izbio jedan na jedan sa Given-om i nije mu bilo trško da dovede Birmingham u vodjstvo od 0-1.minut 8.Ponovo katastrofalna reakcija David Rozehnal-a.

Zatim sledi opsada gola Birmingham-a.Šanse se redjaju.Martins promašuje ono što bi i dete pogodilo.

Milner takodje ima sjajnu priliku ali je i on propušta.Sa Gallowgate tribine se ori:"There's only one James Milner".

U 31.minutu Nicky Butt napušta igru(činilo se zbog povrede),dok u igru ulazi Mark Viduka.

U 35.minutu N'Zogbia takodje upućuje jednu bombu ka golmanu Birmingham-a Taylor-u ali ovaj ponovo spasava svoj tim.

Zatim dolazi i taj 37.minut gde je u šesnaestercu gostiju oboren Martins i penal,da penal dobro ste pročitali je sviran!!!Sam Martins je i preuzeo odgovornost na sebe oko izvodjenja jedanesterca.Oba je bio veoma siguran i izjednačio je na 1:1,minut 37.

Slede...salta,premeti,čuda...

Pred sam kraj prvog poluvremena James Milner je uzdrmao prečku Birmingham-ovog gola.


Poluvreme: 1:1


U nastavku ponovo sjajna igra Birmingham-a.U vremesnkom intervalu od 15.minuta mogli su postići tri gola.Srećom to se nije dogodilo.

U 71.minutu umesto kapitena Geremi-a u igru ulazi Emre.

Drugo poluvreme je bilo zaista za zaborav.Igrači Newcastle-a su bili previše letargični...

Barton pravi faul i činilo se da će i dobiti crveni karton.Umesto toga on dobija samo žuti.Mislim da se i sam Joey začudio kako je ostao na terenu.

U 88.minutu još jedna prilika za Newcastle gde Emre u šesnaestercu gostiju pogadja u ruku Jerome-a ali ovog puta sudija Rob Stiles ostaje nem.

Polako počinje da curi i zaustavno vreme...Korner za Newcastle,izvodi ga Emre.Na prvoj stativi sjajno skače Habib Beye i glavom loptu šalje u mrežu Birmingham-a za 2:1,za ludilo,slavlje i za moje razbijanje tastature...

2:1,minut 91...Habib Beye!!!

Allardyce u 92.minutu iz igre izvodi Martins-a a ubacuje Enrique-a.

Duni već jednom u tu fucking pištaljku...i dunuo je!!!


Konačan rezultat: 2:1


Man of the Match: Habib Beye

Sastav: iven, Beye, Taylor, Rozehnal, N'Zogbia, Milner, Barton, Butt (Viduka 33), Geremi (Emre 72), Martins (Enrique 90), Smith

Sudija:Rob Stiles

Gledalaca: 49,948