CHELSEA  -  NEWCASTLE  UNITED  2 : 1

 

Jedna reč.KRADJA.Newcastle je žestoko pokraden na Stamford Bridge-u.Iz dva kontraverzna gola Chelsea je došao do pobede i Newcastle-u je ukraden zaslužen bod.

Krenimo redom...

Allardyce je izveo sledećih jedanaest na teren Stamfod Bridge-a:Given, Beye, Taylor, Cacapa, N'Zogbia, Milner, Butt, Faye, Smith , Duff, Martins .

U prvih nekoliko minuta jasno se videlo da su svrake došle da se nadigravaju.Prvu priliku već u 5.minutu ne koristi Obafemi Martins.Martins je izbijo sam ispred Hilario-a i u situaciji jedan na jedan dozvolio sebi da mu golman Chelsea odbrani udarac.

Pet minuta kasnije i prva prilika za domaćine preko Ballack-a.Sa šesnaest metara Ballack je šutirao daleko preko gola.

U 15.minutu sjajna kontra Newcastle-a,ponovo je Martins bio u prilici ali evidentno je da je nigerijac izgubio prodornost.Dozvolio je sebi da ga Alex sustigne i da mu izblokira udarac.

U 21.minutu i Mikel je oprobao svoj udarac ka golu Given-a,lopta je na svom putu zakačila i Nicky Butt-a i u čudnom luku počela i da pada ka golu.Medjutim,Given je sjajno reagovao i loptu izbio u korner.

Šest minuta kasnije i Alex je pripretio Given-u.Posle slobodnog udraca u Šesnaestercu Newcastle-a najviši u skoku je bio Alex ali njegov udrac glavom je završio u naručju Given-a.

29.minut i prva kontraverzna odluka sudijskog trija na čelu sa Mike Riley-om.Wright-Phillips je uputio udarac ka golu Newcastle-a sa osamnaest metara,lopta na svom putu ka golu udara Kalou-a u ruku , odbija se pravo na nogu Essien-u i on sa četiri metra loptu šalje u mrežu Newcastle-a za 1:0,minut 29.Protesti igrača Newcastle-a nisu urodili plodom jer je Mike Riley pokazao na centar.

U 43.minutu poslednja prilika za Newcastle u prvom delu igre.Ponovo se u veoma dobroj prilici našao Martins ali njegov šut sa dvadeset metara završio je daleko pored gola.Poluvreme : 1:0U 53.minuti veoma dobra prilika za Chelsea,na drugoj stativi loptu je čekao Joe Cole ali je ispred njega loptu u korner izbacio Steven Taylor.

U 55.minutu tišina na Stamford Bridge-u.N'Zogbia je sjano prošao po levoj strani,izdržao duel sa Obi Mikel-om uputio povratnu loptu na peterac gde je Martins pokušao petom da savlada Hilario-a,ali lopta stiže do Butt-a koji je sa dva metra loptu uputio ka golu Chelsea.Medjutim u silnoj želji da loptu izbije u polje sa gol linije Bridge ju je bukvalno petom ubacio u svoj gol.1:1,minut 55.

Dvadeset minuta pre kraja Allerdyce umesto kapitena Smith-a u igru šalje Rozehnal-a.

Još jednu priliku pre nego što je napustio teren u 73.minutu imao je Martins ali je njegov udarac glavom zaustavio Hilario.U 73.minutu Allardyce menja Martins-a.Nigerijac napušta teren neverujući da Allardyce menja upravo njega ali pobogu Martins ništa nije uradio a mogao je postići hat-trick.Michael Owen ulazi umesto Mrtins-a.

U 85.minutu sjajna kontra Newcastle-a ali se na ivici šesnaesterca poigravao Milner i umesto da loptu uputi ka golu on ju je i izgubio.

U 87,minutu KRADJA!!!Obi Mikel je sa dvadeset metara uputi loptu ka golu Newcastle-a ona na svom putu kači Pizarro-a i nekako dolazi do Kalou-a koji se nalazio tri-četiri metra u offside-u.Sudija drži zastavicu dole,Kalou je bio spretniji i snalažljiviji od Given-a i šalje loptu u mrežu za 2:1,minut 87.Given se nemiri sa odlukom , protestuje i zaradjue žuti karton!!!

Dva minuta kasnije Allardyce pravi i treću izmenu i umesto Duff-a u igru ubacuje Mark Viduka-u.

U 91.minutu poslednju kakvu takvu priliku je imao Newcastle.Sa desne strane Milner je veoma dobro centrirao ali je ispred Owen-a loptu rukama uhvatio golma Chelsea Hilario.Konačan rezultat : 2:1Sastav:Given, Beye, Taylor, Cacapa, N'Zogbia, Milner, Butt, Faye, Smith (Rozehnal 70), Duff (Viduka 89), Martins (Owen 74).

Man of the Match: Essien (po BBC-u)

Gledalaca:41,751

Sudija : Mike (govnar) Riley

P.S.
Zaista nemam reči za Engleske arbitre.To je najgori šljam koji može da postoji na zemaljskoj kugli.Razumem da čovek koji radi i pogreši ali da se ne vidi offside od tri-četiri metra?!? I kome da se čovek žali ?

  

                                 Essien  1-0

  

            1 - 1  Bridge ili  Nicky  Butt

  

     Kalou  donosi  pobedu  Chelsea  od  2:1  iz čistog offside-a