izvor: Daily Mail

Karijera Joey Barton-a je ponovo pod znakom pitanja posle njegovog hapšenja zbog pijančenja i tuče.

Newcastle-ov veznjak je proveo ceo dan(četvrtak) u policijskoj ćeliji jer je pokupljen na ulici u ranim jutarnjim časovima.Barton je ponovo u žiži javnosti jer je problematičan momak kako na terenu tako i van njega.Barton-a inače čeka sudjenje zbog tuče na trening-u sa Ousmane Dabo-m sa kojim se potukao još dok je igrao za Manchester City.

Policijski izvori navode da je Barton uočen preko CCTV kamere u njegovom rodnom gradu Liverpool-u u ranjim jutarnji časovima oko 5:30 u tuči izmedju dve grupe.

Policija je uhapsila i dva muškarca koja su i napala Barton-a.Da podsetimo Barton-ov rodjeni brat Michael koji ima samo 18.godina je takodje u zatvoru zbog ubistva na rasnoj osnovi tamnoputog studenta Anthony Walker-a.

Portparol Liverpool-ske policije je potvrdio da jedan 25-ogodišnji muškarac uhapšen zbog izazivanja nereda.Pored tog muškarca uhapšene su još dve osobe,19-ogodišnji muškarac i 27-ogodišnja žena.

Barton je prove ceo dan u pritvoru čekajući da ga u Liverpool-skoj policijskoj stanici ispitaju nadležni organi u vezi incidenta.Barton će takodje u narednim danima biti podvrgnut i na test za nelegalne droge.

Barton u Newcastle-u zaradjuje 45000 funti nedeljno i veruje se da je otpotuvao kod svojih prijatelja u Liverpool kada nije prošao fitness test za meč Wigan-Newcastle, zbog lakše povrede skočnog zgloba.

Ostaje nejasno da li je Barton i dobio specijalnu dozvolu od kluba i manager-a Sam Allardyce-a da "skokne" do Liverpool-a ili je to uradio na svoju ruku protivno klupskoj disciplini.Ostatak ekipe koja je i izgubila meč u Wugan-u u sredu se posle meča i vratila u Newcastle gde su se kao i obično okupili na treningu u četvrtak ujutru.