Nedelju dana ostalo je do kraja zimskog prelaznog roka, u Newcastle United-u su doveli samo Lovenkrands-a i to kao free agenta.Iako je od sada Newcastle linkovao ne manje od 68. igrača od početka 2009. godine, pojačanja nema pa nema.

Nedelja uveče donela nam je vest da je Newcastle ozbiljno zainteresovan za usluge Francuskog desnog beka, člana Toulouse-a, Albin Ebondo-a, koji je nastupao za svoj tim u Francuskom kupu, u pobedi od 8:0 protiv nekog nižerazrednog kluba.Ebondo ima 24. godine i očekuje se da danas(ponedeljak) stigne u Newcastle, kako bi obavio medicinske preglede i potpisao u govor sa svrakama.Veruje se da je visina transfera negde oko 4. miliona funti.

Medjutim, pod još većom lupom javnosti je situacija sa golmanima u Newcastle United-u.Očekuje se da će danas Steve Harper produžiti ugovor sa Newcastle United-om, što će otvoriti vrata odlasku Shay Given-a u Manchester City.Veruje se da je Man City poslao dobru ponudu za Given-a(oko 10. miliona funti), koju je on navodno i prihvatio.Medjutim, ceo transfer Ebondo-a je takodje pod znakom pitanja, jer zavisi od transfera Given-a u Manchester City i od visine obeštećenja koje će Newcastle i dobiti, ako se uopšte i realizuje taj trasnfer.Takodje, nije poznato da li će Newcastle United tražiti još neke igrače Manchester City-a, u zamenu za Given-a, u vidu pozajmice istih do kraja sezone.

Bilo kakav dogovor dve strane oko Given-a, rezultiraće njegovim odsustvom izmedju stativa, za bilo koji klub, u prvenstvenom meču ova dva tima, koji će biti odigran u sredu.

Takodje, poslata je ponuda za odličnog Kamerunskog veznog igrača, Stephane Mbia iz Francuske ekipe Rennes, vredna oko 4. miliona funti.Mnogi tvrde da je Mbia novi Patrick Vierra.Stephane Mbia ima 22. godine i list The Newcastle Journal tvrdi, da je pitanje dana, kada će se dva kluba dogovoriti i za njegov transfer.

Neki izvori tvrde da je Newcastle United poslao ponudu vrednu 3. miliona funti za Celtic-ovog defanzivca Stephen McManus-a, koju je navodno Celtic i prihvatio.U narednih nekoliko dana, videćemo šta će se dešavati i oko ovog transfera.

    Albin Ebondo - možda u crno-belom dresu