[ Generalna ] 08 Januar, 2009 12:42

Newcastle United je potvrdio da će Obafemi Martins otputovati u Nemačku na operaciju bruha u ponedeljak.Operisaće ga svima dobro poznata Dr Ulrike Muschaweck koja je stručnjak za ovakvu vrstu povreda.Martins-a očekujemo na terenu za nekoliko nedelja.

Postojale su indicije da je Martins kritikovao medicinsko osoblje na St. James' Park-u(doduše preko svog agenta), jer nisu na vreme uspostavili dijagnozu za njegovu vrstu povrede.

Navodno je Dapo Kujore koji nije Martins-ov agent, ali je u njegovom menadžmentu za Northern Echo izjavo : "Medicinsko osoblje na St. James' Park-u je grozno.Martins je imao problema sa povredom kako na terenu tako i izvan njega, a medicinski tim to nije primetio.Tek kada je na svoju ruku otišao u Italiju, tamo su mu uspostavili pravu dijagnozu.Newcastle United ima nekoliko povredjenih igrača kao što su Viduka, Barton, Smith, Butt.I sam Alan Shearer je nekoliko puta bio povredjen".

Medjutim, Martins je sve to demantovao, rekavši da on sam nikada nije kritikovao medicinsko osoblje, jer oni rade odličan posao u Newcastle United-u.

Da podsetimo, Dr Ulrike Muschaweck je operisala nekoliko igrača Newcastle United-a u prošlosti.Njihova imena su Alan Shearer, Michael Owen, Shay Given, Steve Harper i Stephen Carr.


photo: static.guim.co.uk

[ Generalna ] 08 Januar, 2009 12:31

Shola Ameobi je produžio ugovor sa Newcastle United-om na još tri godine.Novi ugovor ga veže za crno-bele do kraja 2012. godine.

Da podsetimo, Ameobi je bio na pozajmici u Stoke City-u u prvoj polovini 2008. godine ali nije uspeo da napravi aranžman sa njima oko dugoročnog ugovora.Letos je pregovarao i sa Ipswich Town-om, ali pregovori su propali jer se Ipswich bojao da potpiše ugovor sa igračem koji ima dugačku listu povreda.Postavlja se pitanje, kako je Ameobi dobar za Newcastle a za Ipswich nije?

 

photo: nufc.co.uk