BLACKBURN  ROVERS  -  NEWCASTLE  UNITED  3 : 0

Ne, zaista me ne zanima koja će ekipa uzeti šampionski pehar i koja će ekipa završiti na drugom mestu.Još manje me zanima koje će dve ekipe biti na trećem i četvrtom mestu koje vode u kvalifikacije za Champions League.Hoću da vam kažem da me gotovo ni ne zanima koje će se ekipe naći u UEFA Cup-u iz Engleske i koje će ekipe osvojiti FA Cup i Carling Cup.Jedino me zanima koje će ekipe ispasti iz Premier League.Od danas je Newcastle United i zvanično jedna od ekipa koja može sledeće sezone da se takmiči u Championship-u.

Joe Clown Kinnear je na Ewood Park izveo sledećih XI: Given, Edgar, Bassong, Coloccini, Jose Enrique, Duff, Guthrie, Butt, N'Zogbia, Carroll, Owen.

Gosti koji su na ovom meču imali podršku od 4500 navijača su meč otvorili mnogo bolje nego dosta povučena i bezidejna ekipa Blackburn-a.

Već u šestom minutu visoki Carroll je imao prvu priliku, kada je udarac uputio glavom prema golu Robinson-a, ali je reprezentativni čuvar mreže Engleske, Robinson dobro reagovao na Carroll-ov udarac.

Šest minuta kasnije ponovo je Carroll uputio udarac glavom ka golu Blackburn-a.Ovoga puta lopta je u visokom luku išla ka levim rašljama gola Blackburn-a, ali tamo se našao Andrews, koji je ovaj udarac izbio glavom u polje.

Posle ovog početnog pritiska Newcastle-a i optimističnog početka za svrake, Newcastle je povukao ručnu i stao.

Blackburn je imao par prilika, šutevima sa distance, koji su završavili visoko preko Given-ovog gola.

Newcastle ponovo ima vrlo dobru priliku u 30. minutu, kada se Butt iznenada našao u prilici, ali i njega to kao da je iznenadilo, pa je šutirao pored gola.

U 45. minutu Carroll je imao jedan skok duel sa Samba-om u kojem je tamnoputi igrač Blackburn-a izvukao deblji kraj.Naime, Carroll je nesmotreno Samba-i uvalio lakat u oko, tako da je ovaj izgledao kao da je imao boks meč sa Tayson-om.Umesto Samba-e u igru je ušao David Dunn, koji je sa njegovom bradicom podsećao na bivšeg reprezentativca Brazil-a, Dr Socrates-a.


Poluvreme: 0:0


Prvu prilku u drugom poluvremenu za Newcastle imao je već duže vreme bezidejni Charles N'Zogbia.Naime, u 50. minutu Michael Owen se iznenada našao u prilici i umesto da šutira, on je proigrao N'Zogbia-u na drugom kraju šesnaesterca.Francuz se dugo nameštao, uputio je i udarac ka golu Blackburn-a, ali veoma neprecizno.

Samo dva minuta kasnije N'Zogbia pravi prekršaj na samo 18. metara od svog gola.Idealna prilka za dobrog šutera u Rovers-ima.Benni McCarthy je šutirao u Given-ov ugao, ali Given je to i očekivao, vrhovima prstiju skrenuvši loptu od svog gola.Lopta je zakačila i stativu i odbila se u polje...

To je bio signal da gosti krenu na sve ili ništa...

Samo deset minuta kasnije, neka sveća od lopte u Newcastle-ovom šesnaestercu.Na nju vrlo dobro reaguje Edgar, medjutim ispred njega se nalazio Roberts, koji je pao kao da mu je Edgar zabio nož u bubreg.Sudija Rob Styles, koji se nalazio na centru igrališta je "video" da je to bio prekršaj Edgar-a i dosudio penal za domaćina.Neverovatno.Styles-ov treći penal protiv nas ove sezone, ukupno deveti.Odgovornost na sebe je preuzeo Benni McCarthy, preciznim udarcem poslavši loptu u donji desni ugao Given-ovog gola, koji se jedva bacio.1:0, minut 61.

Hoću samo da vam kažem da ovo ne bi bio penal niti u jednoj ligi na zemaljskoj kugli !!!

Još se igrači u crno-belom nisu ni konsolidovali, a na Ewood-u je bilo 2:0.Robinson je daleko ispucao loptu na gostujuću polovinu za Morten Gamst Pedersen-a, koji ju je lepo prosledio do usamljenog Jason Roberts-a, koji iz takvih situacija ne greši.2:0, minut 66.

Taj gol je oduzeo Kinner-u još nekih deset minuta, kada se klovn na klupi Newcastle-a odlučio da napravi izmenu.Umesto N'Zogbia-e u igru iznenadjujuće ulazi Joey Barton.N'Zogbia je ispraćen zvižducima sa gostujućeg sektora.

U 79. minutu Kinnear uz ovacije u igru ubacuje Jonas Gutierezz-a, umesto Damien Duff-a, koji nije ni bleda senka onog igrača koji je igrao na Ewood Park-u u dresu Blackburn-a.Jedi pastu i krompire Damien-e...samo ti jedi...

U 83. minutu Nicky Butt je isključen zbog drugog žutog kartona, iako prekrašaj nad David Dunn-om nije ni postojao.Naravno da Styles ne propušta da satanizuje Newcastle, pokazuje Butt-u put na tuširanje pre vremena.Butt je posle toga nogom šutnuo loptu ka glavnom sudiji.... Nicholas Butt je aplauzom pozdravio gostujući sektor.

U 86. minutu Pedersen sjajno sa pozicije levog krila proigrava na drugoj stativi usamljenog Jason Roberts-a, koji zakucava loptu pod prečku za 3:0, minut 86.

Tada ka Enrique-u kreće Barton i da nije bilo Given-a i Bassong-a, bio bi to još jedan boks meč u režiji igrača u crno-belim dresovima(setimo se tuče Dyer-Bowyer).

Barton zbog ovoga dobija i žuti karton.

Gostujući sektor uzvikuje sada već svima dobro poznatu parolu: "we're shit and we're sick of it", baš kao i "Joe Kinnear, you're having a laugh".Vredjao se Mike Ashley, tražio se njegov odlazak ali pevalo si i "Keegan Wonderland".


Konačan rezultat: 3:0


Sastav: Given, Edgar, Bassong, Coloccini, Jose Enrique, Duff (Gutierrez 79), Guthrie, Butt, N'Zogbia (Barton 74), Carroll, Owen.

Man of the Match: Jason Roberts

Sudija: Rob Fucking Styles

Gledalaca: 25,583 (4.500 Toon Army, kojima je bilo muka od svog tima)

P.S.
Posle poslednjeg udijskog zvižduka, nekoliko igrača u crno-belom je prišlo gostujućem sektoru i to na nagovor Chris Hughton-a.Medjutim, Given nije imao snage za to, brzo je otišao ka tunelu.Mislim da je ovo poslednji meč Given-a za Newcastle.Ako i jeste, ne krivim ga.Sa kim da igra?Sa ovim indijancima ispred sebe?Zaslužuje on i bolje...Dve nedelje ostaje Ashley-u da uloži nešto novca u tim i da proba Newcastle da zadrži u Premier League.Ne znam da li Mike Ashley uopšte gleda svoj tim, odnosno naš tim?Ovo je naš tim a ne njegov.Najsmešnije je što je Allardyce iz svega ovog izašao kao potpuni pobednik, ni kriv ni dužan.Možda posle ovog kola i ostanemo na 13. mestu, ali čudnim spletom okolnosti jer sunderland i boro gube mečeve, baš kao i Stoke.Medjutim, WBA i Blackburn se bude.Sledeći je Man City u gostima i to možda sa Kaka'-om.Daleko je maj mesec....a opstanak ni na vidiku,Neka nam je dragi Bog u pomoći.

photo: nufc.co.uk