Vezni igrač Newcastle United-a Joey Barton osudjen je danas na šest meseci zatvora zbog incidenta koji je decembra 2007. godine izazvao u rodnom Liverpool-u.

Joey Barton je 27. decembra 2007. godine u ranim jutarnjim satima(5.30am) sa još dve osobe(Barton-ov rodjeni brat i jedna ženska osoba)optužen za zastrašivanje i napad(pritom je Barton oštećenom zadao oko 30. udaraca) u alkoholisanom stanju(Barton je priznao da je popio 15. piva) , u centru Liverpool-a.Samo minut kasnije Barton je zadao i udarac tinejdžeru od 16. godina izbivši mu zube.Posle tog incidenta Barton je pozvao Taxi i kad je on i došao, Barton je demolirao i Taxi vozilo.Zbog odbijanja da prizna krivicu proveo je pet dana u zatvoru(Walton prison)gde je dočekao i Novu godinu.Incident je snimljen CCTV kamerama.

Na današnjem suđenju u Krunskom sudu u Liverpool-u Barton je priznao da je učestvovao u napadu, a glavni sudija Henry Globe rekao je Bartonu da je njegov čin bio nasilan i kukavički.

Barton je rođen u u Liverpool-u pre 25 godina, a reputaciju talentovanog fudbalera stekao je tokom 130 nastupa za Manchester City. Odlične igre u dresu "građana" dovele su ga i do nastupa za reprezentaciju Engleske. Ipak, česti incidenti van terena(tuča sa klupskim drugom Ousmane Dabo-om) oterali su ga iz Manchester-a , a čini se da je Newcastle United ipak bacio 5,8 miliona funti.

Ove sezone Joey Barton je za Newcastle United odigrao tek 23 meča i postigao jedan gol.

Čini se da je Joey Barton za Newcastle United odigrao poslednji meč...

  

      Joey Barton na današnjem sudjenju u Liverpool-u