[ Generalna ] 06 Maj, 2008 15:11

Kolo pre kraja u sezoni 2007/08 u Premier League već se znaju prezimena trojice igrača koji sledeće sezone neće nositi dres Newcastle United-a.

To su reprezentativac Republike Irske Stephen Carr , zatim dete Newcastle-a Peter Ramage i Australijanac James Troisi.

Svoj trojici ugovor ističe na kraju sezone , medjutim , jedino je novi ugovor ponudjen Peter Ramage-u ali ga je on odbijo sa obrazloženjem da želi više da igra.

Keegan: " Peter Ramage i Stephen Carr odlaze iz kluba.Obojica to već sada znaju.Želeli smo da zadržimo Ramage-a ali je on takvu soluciju odbijo , želeći da bude u startnih jedanaest , što mu ja nisam mogao garantovati".

"Oni odlaze iz kluba sa našim najboljim željama , posebno Stephen Carr , koji je veliki profesionalac.Njemu nije ponudjen novi ugovor i ja sam mu obrazložio i zašto".

"James Troisi , takodje odlazi iz kluba.On će otputovati u Peking na Olimpijske igre kako bi igrao za Australiju , ali ni njemu nije ponudjen novi ugovor".

 

Stephen Carr je za Newcastle United odigrao 107. utakmica i postigao 1. gol i to onaj u Southampton-u na Souness-ovom debiju 2004. godine.Stephen Carr ima mogućnost da ostane u Premier League , jer su za njega zainteresovani Everton i West Ham United.Neće se puno suza proliti u Newcastle-u zbog njegovog odlaska.

 

Možda će nekim navijačima Newcastle biti žao zbog odlaska Peter Ramage-a jer on je ipak dete kluba , ponikao je u Newcastle-u ali na terenu se jednostavno videlo da 24-godišnji Ramage nikada neće biti dovoljno dobar za naš voljeni Newcastle United.Spor je , loš sa loptom , bez pregleda igre , predvidljiv je , veoma nesiguran , lošeg centaršuta , bez prodornosti ...Ove sezone je imao veoma tešku povredu ukrštenih ligamenata kolena , kada se na meču protiv Boro-a na River Side-u u avgustu povredio.Od tada nije zaigrao ponovo za Newcastle United.Mick McCarthy , manager Wolverhampton je veoma zainteresovan za njegove usluge.Lično mislim da je Championship ipak njegov rang takmičenja.Puno sreće u daljoj karijeri Peter.

 

Vezni igrač Newcastle United-a , Australijanac , James Troisi nikada nije odigrao zvaničan meč za Newcastle United.Bio je u protokolu na tri meča UEFA Cup-a u sezoni 2006/07 i na meču protiv Tottenham-a u januaru 2007. godine ali nije ulazio u igru.Sam Allardyce ga je u forsirao na početku ove sezone u par pre-season friendly mečeva i nije bio loš.Jednostavno , dečko se nije snašao.Puno sreće u daljoj karijeri , James. 

*photo : nufc.co.uk 

 

 

 

[ Generalna ] 06 Maj, 2008 13:10

Gledajući jučerašnji meč protiv Chelsea , zaključio sam da je ovakav Newcastle United veoma veoma daleko od velike četvorke.Sledećeg vikenda igramo protiv Everton-a koji se nalazi na tom petom mestu za kojim žudimo(koje je za Shepherd-a bilo neprihvatljivo dok je manager bio Sir Bobby Robson) i ta utakmica će nam možda još jasnije pokazati koliko smo daleko i od njega.

Organizaciono , timski , igrački , na svim poljima Chelsea , Manchester United , Liverpool i Arsenal , su nam odmakli najmanje pet godina.

Povratak u 2004. godinu i posle petog(neprihvatljivog)mesta i dva boda iz četiri meča , Sir Bobby Robson je dobio otkaz.Od tog dana , još uvek se nismo oporavili.Sa današnje perspektive , kada vidimo da je to peto mesto danas potpuno nedostižno , svakim danom odluka da se otpusti Sir Bobby Robson zbog petog mesta , izgleda tragikomična.

Jedini napredak od te 2004. godine je činjenica da Freddy Shepherd više ne upravlja našim klubom i da smo dobili manager-a koji nije veliki taktičar ali je veliki motivator.

Daleko smo iza velike četvorke(Man United ,Chelsea , Arsenal , Liverpool)ali i klubovi kao što su Everton , Aston Villa , Tottenham(od kada je došao Ramos) su daleko ispred nas.Čak i timovi kao što su Portsmouth , Blackburn, Manchester City pa i West Ham United priznali mi to ili ne su ispred nas.

Jedina nada nam je letnji prelazni rok i Ashley-ev novac(nadamo se od 50. do 70. miliona funti).Stabilizacija kluba i povećanje igračkog kadra , kako kvalitativno tako i kvantitativno su od primarnog značaja za posrnuli gigant sa St. James' Park-a.

Ove sezone smo izgledali kao Titanik koji tone protiv ekipa kao što su Derby, Middlesbrough i Blackburn i možda će to i biti prošlost kada ekipa Kevin Keegan-a u sunčanom avgustu sa par pobeda dobro otvori sezonu.

Ko zna?Možda dobijemo i neku utakmicu protiv timova iz velike četvorke , samim tim podignemo sebi moral.

Jednu stvar moramo ispraviti i ona nas prati još od Robson-a a to je slaba forma na gostovanjima.Ako je ne popravimo , ponovo nas čeka mesto na pogrešnoj strani tabele , bliže Championship-u nego Evropi.Juče protiv Chelsea jasno se videlo do nemamo kreativnog veznog igrača.Ne želimo balerine , želimo maestra.

Bez obzira na sve , jedva čekam avgust 2008.