NEWCASTLE  UNITED  -  DERBY  COUNTY  0 : 0

Iako su dominirali tokom celog meča, imali i dve prečke ( Ryan Taylor i Nile Ranger) i par vrlo dobrih prilika ( Ryan Taylor i Steven Taylor), igrači Newcastle United-a, ipak nisu uspeli da savladaju Derby County. Na St James' Park-u, mršavih 0:0

Chris Hughton na teren St James' Park-a izvodi sledećih XI: Harper, Simpson, Steven Taylor, Coloccini, Jose Enrique, Ryan Taylor, Nolan, Smith, Gutierrez, Lovenkrands, Carroll

Nije se dugo čekalo na prvu priliku crno-belih. Već u drugom minutu, Lovenkrands je izbegao offside zamku, uspeo je sa leve strane terena da centrira u šesnaesterac gostiju, gde se nalazio visoki Carroll. Andy Carroll je tu loptu i zahvatio glavom, ali ona odlazi pored leve stative gola Derby-a.

U 11. minutu meča, tresla se prečka Derby County-a. Slobodnjak sa oko tridesetak metara izveo je Ryan Taylor, međutim, nije imao sreće, da ta lopta završi u mreži. Ona je samo pogodila prečku i otišla u gol-aut.

Pet minuta kasnije i Lovenkrands sa leve strane prima jednu loptu u šesnaestarcu gostiju, sam sebi je diže na volley, ali lopta posle njegovog udarca, prolazi samo nekoliko santimetara pored leve stative gola Derby County-a. 

U 19. minutu meča, Gutierrez izbacuje sjajnom loptom Ryan Taylor-a jedan na jedan sa golmanom Derby-a Bywater-om, vrlo dobar udarac sa ivice šesnaesterca u donji levi ugao, međutim, Bywater siguran i tu loptu izbacuje u korner.

Najozbiljniju šasnu Derby je imao sredinom prvog poluvremena, kada se u šansi našao Campbell, ali njegov udarac sa šest metara brani Steve Harper.

Bližio se trideseti minut, kada je na jedno nabacivanje iz slobodnog udarca, pripretio volley-om i Kevin Nolan.

Do kraja poluvremena, Derby je imao još jednu kakvu takvu priliku posle kornera, ali ništa od svega, mreže su mirovale na St ames' Park-u.


Poluvreme: 0 : 0


Temperatura na St James' Park-u se još više spustila. To se primetilo i na Andy Carroll-u, koji je na teren u drugom poluvremenu izašao u dresu dugih rukava.

U 57. minutu, najbolja prilika za Newcastle United u drugom poluvremenu. Carroll je sa ivice šesnaesterca iskosa sa desne strane, uočio na petercu Steven Taylor-a. Usledio je odlična centaršut, pravo na glavo Steven Taylr-u, ovaj potpuno sam, ali bukvalno dodaje glavom loptu Bywater-u. Šteta...

U 65. minutu umesto Andy Carroll-a u igru ulazi Shola Ameobi. Pet minuta kasnije i Fabrice Pancrate ulazi u igru umesto Ryan Taylor-a.

U 78. minutu, Chris Hughton u igru ubacuje i Nile Ranger-a umesto Peter Lovenkrands-a.

U 88. minutu, Kevin Nolan je na drugoj stativi pronašao Nile Ranger-a. Mladi Ranger sa samo dva metra, gađa gol, međutim, Bywater instiktivno reaguje, podiže ruku, i lopta pogađa u prečku, odbija se dole na gol-liniju i Bywater je hvata u ruke. Nema gola, lopta nije prešla gol-liniju.

U 90. minutu Savege izvodi slobodan udarac za Derby County, ali samo preko Harper-ovog gola.

U 91. minutu Jay McEveley dobija drugi žuti karton, zbog starta nad Jonas-om. Obećavajući slobodan udarac, upropastio je Jose Enrique očajnim centaršutom.


Konačan rezultat: 0 : 0


Sastav: Harper, Simpson, Steven Taylor, Coloccini, Jose Enrique, Ryan Taylor (Pancrate 70), Nolan, Smith, Gutierrez, Lovenkrands (Ranger 78), Carroll (Ameobi 65).

Man of the Match
: Bywater

Sudija: Kevin Wright

Gledalaca: 47,505 ( Alan Shearer, Robert Lee (igrao za Derby), Dec ...i 2,200 gostojućih navijača)

P.S.
Posle ovog kola, Newcastle United je i dalje prvi sa 51. bodom, ali sada sa svega šest bodova prednosti ispred WBA (koji ima i utakmicu manje) i osam ispred Nottingham Forest-a. Šteta, već smo upisali dve pobede i šest bodova protiv Wednesday-a i Derby-a, a osvojili smo svega dva boda. Očekuje nas zaista težak raspored u januaru, gde nam dolazi i WBA i Crystal Palace i Cardiff na St James' Park-u. Tačno ću zvati Sportklub, da im kažem, da Nebojša Višković ne prenosi više naše utakmice, jer nam je maler. Dve poslednje je prenosio i nismo niti na jednoj pobedili.

 

 

 

photo:dailymail.co.uk