NEWCASTLE  UNITED  -  MIDDLESBROUGH  2 : 0

Newcastle United je na St James' Park-u, pred 49.644 gledalaca, rutinski pobedio ekipu Middlesbrough-a. Prvi gol pao je već u 16. minutu, kada se u šesnaestercu gostiju najbolje snašao Marlon Harewood, koji je sa samo par metara pogodio mrežu gostiju za 1:0. Sve nade Middlesbrough-a, pokopao je Shola Ameobi u 59. minutu meča. Posle sjajnog centaršuta sa desne strane Danny Guthrie-a, Ameobi je na sedam metara najviši bio u skoku u šesnaestercu gostiju, postavio glavu i lopta je odsela u mreži gostiju za 2:0, minut 59.

Celu noć i ceo dan ljudi u Newcastle-u su strahovali da zbog snega, meč može biti odložen. Međutim, odlaganja meča nije bilo i na stadionu se skupilo 49.644 gledalaca, dovoljno za rekord Championship-a.

Chris Highton se odlučio za sledećih XI: Harper, Simpson, Steven Taylor, Coloccini, Jose Enrique, Guthrie, Nolan, SmithGutierrez, Harewood, Ameobi.

Uprkos rekordu na tribinama, nekako je sve na početku bilo mirno. Igrači Newcastle-a su delovali zaista bezvoljno. Prepustili su inicijativu gostima, ali sreća pa Lita nije imao svoj dan.

Sve je bilo mirno do 15. minuta, kada je sudija Kevin Friend dosudio slobodan udarac za Newcastle United, posle prekrašaja Kitson-a nad Smith-om. Dvadeset pet metara, iskosa sa leve strane, odlična pozicija za dobrog šutera Guthrie-a. Međutim, kada su svi očekivali da će on i šutirati ka golu, Guthrie je loptu poslao na drugu stativu, gde je Ameobi bio u duelu sa Pogatetz-om. Igrač Boro-a je pao, činilo se da je to čist prekršaj, međutim sudija pušta prednost i u nastavku akcije, na tu spuštenu loptu Ameobi-a, najbolje i najbrže reaguje Marlon Harewood, koji je sa tri metra sa lakoćom ubacuje u mrežu, za 1:0, minut 16. Igrači gostiju okružuju sudiju, ali uzalud.

Nešto kasnije i Alan Smith pokušava da se po prvi put upiše u strelce u dresu Newcastle-a, ali njegov udarac levom nogom sa dvadesetak metara, odlazi pored leve stative gola golmana Middlesbrough-a, Brad Jones-a.

Petnaestek minuta pre kraja prvog poluvremena, slobodan udarca za goste izveo je Gary O'Neil. Harper je loše reagovao, kratko loptu izbio na peterac, na nju je natrčao Osbourne, koji je i uputio udarac ka golu. Lopta pogađa Steven Taylor-a u ruku, pogađa Harper-a u nos, pa u stativu, pa opet u nos i Harper tu loptu hvata na gol crti. Igrači Middlesbrough-a traže penal, sudija Friend (ovoga puta nam je bio prijatelj) samo odmahuje rukom.

Iz prvog dela izdvajamo samo još jedno uklizavanje Coloccini-a na zamrznutom terenu i stavljanje Lita-e u džep od strane Coloccini-a.


Poluvreme: 1 : 0


U nastavku, potpuno ista slika. Ponovo je Newcastle malo operznije ušao u meč.

Već u 49. minutu umesto Alan Smith-a, koji je šepajući napustio igru, ulazi Nicky Butt.

U 56. minutu igre, Jose Enrique prodire po levoj strani, sledi sjajan centaršut po zemlji, međutim na petercu se ne snalazi najbolje Marlon Harewood.

Tri minuta kasnije, sve je gotovo. Danny Guthrie je centrirao sa desnog krila na drugu stativu, gde se nalazio Shola Ameobi. Ameobi bolji u duelu od svog čuvara, laki trzaj glavom i lopta je u mreži za 2:0, minut 59. Igrači Newcastle-a okružuju Ameobi-a, ruše ga na zemlju i skaču na njega!!!

U 66. minutu uz aplauze igru napušta Marlon Harewood, dok u igru ulazi Nile Ranger.

Takođe i u drugom poluvremenu Coloccini je u džep stavio Lita-u. Čini se da će Lita sanjati Coloccini-a.

Zatim i Nicky Butt rešava jednu siuaciju na potpuno bizaran način. Naime, na svojoj polovini, u situaciji kada nikog nije bilo oko njega, na jednu sveću, Nicky Butt odlučuje da makazicama "očisti" tu situaciju. Lopta odlazi u aut. Milion igrača na ovoj planeti bi tu loptu primilo i prosledilo je dalje, ali ovaj makazicama rešava to?!?

U 83. minutu, i drugi strelac za Newcastle, Ameobi, ustupa svoje mesto na terenu. Umesto njega u igru ulazi Fabrice Pancrate.

Poslednju priliku na meču imao je Nila Ranger, koji je glavom šutirao pored gola.


Konačan rezultat: 2 : 0


Sastav: Harper, Simpson, Steven Taylor, Coloccini, Jose Enrique, Guthrie, Nolan, Smith (Butt 49), Gutierrez, Harewood (Ranger 66), Ameobi (Pancrate 83).

Man of the Match: Fabricio Coloccini

Gledalaca: 49.644 ( rekord Championship-a. U loži Ashley & Derek)

Sudija: Kevin Friend ( hvala prijatelju)

P.S.
Deset bodova ispred WBA (utakmica manje) i Forest-a. Nije loše. Imamo 49. bodova. Kalkulacije su da nam još 40 fali za direktan povratak u Premier League, mada neki tvrde da nam je dosta i još 11-12 pobeda. Sledeći meč igramo u gostima sa Sheffield Wensday-om. To moramo da dobijemo.

 

 

 

photo: gettyimages