[ Generalna ] 21 Decembar, 2009 20:43

Dame i gospodo, prijatelji i saborci. Pre tri godine, tačnije 15.12.2006. godine, pokrenuli smo blog o Newcastle United Football Club. Adresa nije slučajno odabrana. Ona je bila jasna asocijacija na naš klub.

Ove godine, blog se automatski prešaltao na domen .rs, što je još jača asocijacija na Republiku Srbiju, državu odakle je ovaj blog. Nadam se da ćemo u budućnosti ovaj naš blog ojačati komentarima, sugestijama i posećenošću, jer samo tako ga možemo podići na još viši nivo.

Svi znamo da je teška godina za nama, u našem voljenom Newcastle United-u. Ispadanje iz Premier League svako je preživeo na svoj način, ali samo ujedninjeni možemo i moramo nazad u Premier League. Sjajni smo u Championship-u, prvi smo na tabeli i ako sve bude u redu ( u Newcastle-u da sve bude u redu?), smeši nam se ekspresni povratak, tamo gde i pripadamo, u Premier League.

Mi zajedno možemo sve, mi možemo pobediti sve, nema povlačenja, nema predaje!!!

S poštovanjem, Vladimir Savić, autor bloga.

 

[ Generalna ] 21 Decembar, 2009 15:43

Juče je u 88. godini života, u bolnici, umro Jack Hixon, čovek koji je "pronašao" Alan Shearer-a.

" Veoma tužan dan za mene. Jack je bio predivna osoba, koja je bila totalno posvećena poslu. Poznajem ga još od svoje 13. godine i mnogo će mi nedostajati " - izjavio je Alan Shearer. 

Jack Hixon je radio za sva tri kluba sa north-east, Newcastle, Sunderland i Middlesbrough, ali je takođe radio i za Burnley FC. 

Jednom prilikom je upravo Jack objasnio rečima kako je "pronašao" Alan Shearer-a.

" Pa, nije se on izgubio, pa da ga ja pronađem. Jedino što sam mogao da uradim za njega je da mu pružim šansu, koju je on maksimalno i iskoristio ".

Pored Shearer-a, Jack Hixon je "pronašao" i Michael Bridges-a kao i mnoge druge.

Međutim, njegova velika ljubav bila je i Britanska Železnica u kojoj je i radio, sve do penzije.

 

                                    JACK  HIXON  -  REST  IN  PEACE