SHEFFIELD  WEDNESDAY  -  NEWCASTLE  UNITED  2 : 2

Sheffield Wednesday i Newcastle United remizirali su rezultatom 2:2, na Hillsborough-u. Bila je to zaista odlična utakmica, sa puno žara, na sunčanom Hillsborough, iako se igralo na temperaturi od 0 stepeni celzijusevih. 

Chris Hughton je izveo sledećih XI: Harper, Coloccini, Jose Enrique, Nolan, Guthrie, Harewood, Simpson, Gutierrez, Butt, Ameobi, Steven Taylor.

Domaći su od samog starta krenuli angažovanije i odlučnije. U uvodnoj fazi meča, stvorili su nekoliko kornera. Upravo posle jednog kornera, pao je i prvi gol na meču.

Već u 14. minutu preko Luke Varney-a, Sheffield Wednesday stiže do 1:0. Izveden je korner sa leve strane, Ameobi tu loptu nije dobro izbio, pa makar i u aut i ona stiže do izvođača kornera. On je zadržava dve tri sekunde, niko ga ne napada, prosleđuje loptu do potpuno usamljenog James O'Connor-a, koji se nalazio na ivici šesnaesterca. Sledi fantastičan centaršut na peterac, gde je najviši u skoku Luke Varney, koji glavom loptu šalje u mrežu iza uspavanog Harper-a i Butt-a, za 1:0, minut 14. 

Nije se dugo čekalo na odgovor Newcastle United-a. Igrao se 19. minut, kada je aut sa desne strane izveo Danny Simpson. Lopta ide na dva igrača Sheffield-a, oni se sudaraju, lopta srećno stiže do Danny Guthrie-a, koji iz šesnaesterca fantastično na dvanaest metara pronalazi usamljenog Kevin Nolan-a. Ovaj u maniru rasnog strelca reaguje, trzaj glavom i lopta završava u levom gornjem uglu gola golmana domaćih, Lee Grant-a, za 1:1, minut 19. Nolan gol proslavlja ućutkavajući domaće navijače.

Samo tri minuta kasnije, posle čistog offside-a, Shola Ameobi donosi prednost Newcastle United-u od 1:2. Naime, Jonas je sjajno u box-u domaćina primetio Ameobi-a, usledilo je dodavanje, Ameobi je zaista i bio metar-dva u offside-u, pomoćni sudija ništa ne signalizira, dok Shola majstorski tu loptu smešta u donji desni ugao gola golmana Sheffield-a, Grant-a, za 1:2, minut 22. Slavlje gostujućeg sektora, dok domaći protestuju kod pomoćnika...

Mogao je Newcastle i do 1:3, ali povratna lopta Harewood-a nije bila najpreciznija...

Do kraja poluvremena domaćin ima samo još jednu priliku preko Johnson-a, ali njegov volley završava u spoljni deo mreže gola golmana Newcastle United-a, Harper-a.


Poluvreme: 1 : 2


Početak drugog poluvremena potpuno identičan sa prvim. Domaćin konstantno napada i akumulira kornere, dok se Newcastle United brani.

Igrao se 59. minut kada je James O'Connor izjednačio rezultat na 2:2. Još jedan kontraverzan gol, koji je priznao sudija Attwell. Naime, sa pozicije levog krila, Tommy Spurr je uputio jednu sveću ka Harper-u. Ovaj je pokušao tu loptu da uhvati, međutim, na njegovu desnu ruku, bukvalno se obesio Luke Varney. Harper ne uspeva loptu da uhvati, ona se odbija od prečke, pada na peterac, tačno na nogu James O'Connor-u, koji je ubacuje u praznu mrežu, za 2:2, minut 59. Slavlje domaćih, dok igrači Newcastle-a protestuju kod glavnog sudije. Protesti nisu urodili plodom. Pitam se, ko gura ovog klinca od sudije, koji ima svega 27 godina i nema veze sa suđenjem?

U 64. minutu Fabrice Pancrate ulazi u igru umesto Jonas Gutierrez-a.

Samo minut kasnije, Marcus Tudgay je imao sjajnu priliku da dovede svoj tim u vođstvo od 3:2, ali je njegov udarac sa tri metra, ramenom zaustavio Steve Harper. Zaista sjajna odbrana Harper-a.

U 73. minutu umesto Shola Ameobi-a, u igru ulazi Andy Carroll.

Smo minut kasnije, upravo Andy Carroll ima priliku, ali i on propušta vrlo dobru priliku.

U 84. minutu meča, Chris Hughton pravi i treću izmenu, kada je iz igre izvukao Marlon Harewood-a, dok je u istu ubacio Peter Lovenkrands-a.

Do kraja meča sam se pribojavao tih konstanih šunjanja igrača Sheffield Wednesday-a, na oko dvadesetak metara od gola Harper-a i mogućih novih grešaka sudije Attwell-a. Međutim, rezultatskih promena nije bilo.


Konačan rezultat: 2 : 2 


Sastav: Harper, Coloccini, Jose Enrique, Nolan, Guthrie, Harewood (Lovenkrands 85), Simpson, Gutierrez (Pancrate 64), Butt, Ameobi (Carroll 73) Steven Taylor.

Man of the Match: bezobrazni Luke Varney

Sudija: Stuart Attwell (klinac ima 27 godina i nema veze sa suđenjem)

Gledalaca: 30,030 (oko 5.300 Toon Army na gostujućem sektoru)

P.S.
Posle ovog kola imamo 50 bodova, osam više od WBA (koji ima utakmicu manje) i 10 više od Forest-a (takođe remizirali). Poslednja dva gostovanja (Barnsley i Sheffield) i oba puta 2:2. Moramo popraviti igru što pre. Lako dajemo golove, ali ih lako i primamo. Sledeći meč je već u ponedeljak na St James' Park-u, gde nam dolazi posrnuli Derby County.

 

 

photo: gettyimages