Kevin Nolan je u Newcastle United, stigao januara 2009. godine iz Bolton Wanderers-a za 4 miliona funti. Još je iz Bolton-a vukao neugodnu povredu članka, ali je u Newcastle-u odmah dobio šansu. Izabrao je dres sa brojem 4. Međutim, vrlo brzo se utopio u prošlogodišnje sivilo svih igrača Newcastle-a. Upao je u taj vagon ka ispadanju, u tom vozu, iz kojeg prošle sezone nismo mogli izaći. Igrao je vrlo bledo, gotovo neprimetno, spor na sredini terena, dok je u napadu bio katastrofa.

Međutim, nova sezona, novi izazovi. Prvi gol u dresu Newcastle-a, postigao je na prijateljskom meču, protiv Huddersfield-a, u pobedi od 0:1. Zatim sledi i prvi gol u takmičarskim mečevima, na gostovanju u London-u, protiv Crystal Palace-a, kada je načeo Orlove posle samo 99 sekundi.

Da mu leži Huddersfield, dokazao je u meč Carling Cup-u, kada je doneo pobedu od 4:3 u 83. minutu. Gol je postigao i protiv Plymouth Argyle-a, pri rezultatu 1:1, donevši Newcastle-u prednost od 2:1. Do kraja tog meča, crno-beli su sa još jednim golom obezbedili pobedu od 3:1. Ko zna šta bi bilo, da Nolan nije postigao taj drugi gol?

Međutim, Kevin Nolan je odigrao možda i partiju života, na gostovanju protiv Ipswich Town-a. Sjajnu igru krunisao je sa prvim het-trickom u karijeri, u visokoj pobedi Newcastle-a od 0:4. Delovao je Nolan, zaista odlično. Borben na sredini terena, odličan u skoku, jak na lopti, sa klinički preciznom završnicom, podsetio me je na Alan Shearer-a.

Kevin je trenutno najbolji strelac ekipe, sa šest postignutih golova. Nadamo se da će Nolan i dalje pružati sjajne partije u dresu Newcastle United-a.

 

photo: telegraph.co.uk