[ Generalna ] 22 Septembar, 2009 22:31

PETERBOROUGH  UNITED  -  NEWCASTLE  UNITED  2 : 0

Igrači Peterborough-a su bili bolji od od najmlađe ekipe Newcastle United-a, koja je odigrala jedan takmičarski meč u celoj svojoj istoriji. Domaći su pobedili golovima iz prvog dela igre, rezultatom 2:0 i tako izbacili Newcastle United iz daljeg toka takmičenja Carling Cup-a.

Prvi gol za domaće, postigao je Craig Mackail-Smith u 20. minutu, dok je konačan rezultat 2:0 postavio Tom Williams u 31. minutu igre.

U drugom delu igre, Danny Guthrie je dobio drugi žuti, odnosno automatski crveni karton, što znači da ga nećemo gledati za vikend, u meču protiv Ipswich-a.

Chris Hughton na travnjak London Road-a izvodi najmlađih XI u istoriji Newcastle United-a: Krul, Tavernier, Steven Taylor, Tozer, Ryan Taylor, LuaLua, Guthrie, Donaldson, Lovenkrands, Ranger, Vuckic.

Newcastle United je bio pod pritiskom od samog starta meča. Domaći su napadali sa svih strana. Pre vodećeg gola, nekoliko puta su njihovi udarci bili izblokiraniod strane igrača Newcastle-a i svaki put se sa tribina čulo, ohhh, ohhh, ohhh !!!

Medjutim, u 20. minutu Peterborough dolazi u vodjstvo. Posle konrera kojeg je izveo Boyd, na petercu se najbolje snašao Craig Mackail-Smith, koji loptu sprovodi u mrežu Newcastle-a, za 1:0, minut 20. Ovi se raduju kao da su osvojili Champions League!!!

Deset minuta kasnije sve je gotovo. Tom Williams se bukvalno zahvalio odbrambenom igraču Newcastle-a, Ben Tozer-u, koji mu je dodao loptu, a ovom nije bilo teško da savlada Krul-a za 2:0, minut 30.

U prvom delu Guthrie je dobio potpuno nepromišljeno žuti karton, jer je posle dosuđenog prekršaja za domaće, loptu besno šutnuo...


Poluvreme: 2 : 0


U nastavku igre, već u 54. minutu, Danny Guthrie dobija svoj drugi, odnosno automatski crveni karton, zbog prekršaja nad Boyd-om. Guthrie zbog crvenog kartona, automatski propušta naredni meč u Championship-u protiv Ipwsich-a.

Hughton u 59. i 60. minutu pravi tri izmene, tako što iz igre izvlači Lua-Lua-u, Donaldson-a i Vučkić-a a u igru ubacuje Smith-a, Geremi-a i Nolan-a.

Ovaj trio sa iskustvom, koji je ušao na teren, nije napravio nikakvu prevagu u igri i činilo se da su igrači Newcastle-a već bili mislima u Ipswich-u.  

Pred kraj meča, Alan Smith izbija loptu sa gol crte, dok je Tim Krul u poslednjim sekundama meča, odbranio udarac Aaron McLean-u.


Konačan rezultat: 2 : 0


Sastav: Krul, Tavernier, Steven Taylor, Tozer, Ryan Taylor, LuaLua (Smith 59), Guthrie, Donaldson (Geremi 60), Lovenkrands, Ranger, Vuckic (Nolan 60).

Man of the Match
: Mackail-Smith

Sudija: Keith Stroud

Gledalaca: 10,298 (preko 3000 Toon Army, neverovatno!!!)

P.S.
Dobro, nismo ni imali iluzija da bi mogli da osvojimo Carling Cup, ali jasno se videlo da ovi mladi igrači, ipak nisu dovoljno dobri da izguraju Championship kampanju do kraja. Hitno su nam potrebna pojačanja preko pozajmica. Hughton-u zameram na tome, što je u prvom meču Carling Cup-a, ove sezone, protiv Hartlepool-a izgubio i Jonas- i Ameobi-a zbog povreda, a sinoć se zamalo povredio i Steven Taylor. Guthrie je dobio crveni karton i neće igrati na meču protiv Ipswich-a u subotu. Ako je Hughton hteo da žrtvuje Carling Cup zarad Championship-a, trebao je u vatru baciti sve mlade igrače, da ne rizikuje dalje povrede i kartone. No, idemo dalje....Toon Army? 3000 navijača, dole na London Road-u, utorak veče, Carling Cup. Neverovatno. Toon Army je snaga Newcastle United-a!!! Mi smo takođe Toon Army, ponosni smo zbog toga!!!

 

 

 

photo: nufc.co.uk

[ Generalna ] 22 Septembar, 2009 10:11

PETERBOROUGH  UNITED  -  NEWCASTLE  UNITED

 

Duel dva United-a u Carling Cup-u. U utorak od 7:45pm(GMT) na London Road-u, koplja će ukrstiti Peterborough United i Newcastle United.

NUFC: Danny Simpson je povredjen(zglob), baš kao i Jonas Gutierrez, koji odsustvuje zbog iste povrede. Shola Ameobi ne igra zbog povrede lože.

Zurab Khizanishvili nema pravo igranja u Carling Cup-u, jer je već odigrao jedan meč za svoj bivši klub, Blackburn Rovers, u ovom takmičenju.

Sudija: Keith Stroud


Mags @ London Road - takmičarski mečevi:

2001/02 won 4-2 (FA Cup) O'Brien McClen,
Shearer (pen), Hughes,
1992/93 won 1-0 Sheedy
1991/92 lost 0-1 (League Cup)
1977/78 drew 1-1 (FA Cup) Hudson

Nema TV prenosa...