Gledajući jučerašnje finale Carling Cup-a izmedju Tottenham-a i Chelsea , gde je Tottenham savladao Chelsea rezultatom 2:1 , odlučujućim golom Jonathan Woodgate-a , nisam mogao a da ne uporedim Newcastle United i Tottenham.

Tottenham-u je prošle godine za dlaku umaklo to četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Champions League.Desio se i taj prelazni rok gde su se pevci veoma dobro i pojačali (Bent,Kaboul,Bale,Boateng).Za Darren Bent-a je potrošeno svih 16,500000 funti.Za Bale-a 10,000000 funti , za Kaboul-a 8,200000 funti , za Boateng-a 5,400000 , što priznaćete nisu male cifre.

Počelo je prvenstvo , Tottenham predvodjen Martin Jol-om je imao katasrtofalan start.Newcastle ih je 22. oktobra prosto preslišao na St. James' Park-u rezultatom 3:1.Tottenham se našao na predposlednjem mestu Premier League , uprava je reagovala i upravo posle utakmice sa Newcastle-om , Martin Jol je dobio otkaz.Veoma brzo je doveden trofejni stručnjak iz Sevilla-e , Juande Ramos.Ekipa je polako počela da skuplja bodove u Premier League , dok je u UEFA Cup-u igrala sasvim solidno gde su još uvek i kandidati za osvajanje tog Cup-a.Medjutim , najbolje partije su pružali u Carling Cup-u.Newcastle je baš posle Tottenham-a pogodila kriza rezultata , smenjen je i manager Sam Allardyce , doveden je Kevin Keegan , medjutim , napretka nema.Juande Ramos , za razliku od Keegan-a u januarskom prelaznom roku nije sedeo skrštenih ruku.Juande Ramos se nije libio da u Tottenham dovede jučerašnjeg heroja i Ex-Mags Jonathan Woodgate-a za 8,000000 funti.Doveo je Alan Hutton-a za 9,000000 funti , Gilberto-a za 1,900000 miliona funti.Prvi rezultati su vidljivi , Tottenham je gotovo obezbedio opstanak u Premier League , odlično gura u UEFA Cup-u a osvojen je i Carling Cup.Što je najvažnije , vidi se i veliki napredak u samoj igri.Juande Ramos najavljuje još trofeja za Tottenham.

A gde smo tu mi?Setimo se samo kako su i Les Ferdinand i David Ginola napustili Newcastle United , prešli su u Tottenham gde su u sezoni 1998/99 i osvojili Carling Cup.Juče se istorija ponovila sa Jermaine Jenas-om i Jonathan Woodgate-om.Doduše , Woodgate nije direktno iz Newcastle-a prešao u Tottenham , ali je i on naš bivši igrač.Prilično sam siguran da će i naš ponajbolji igrač , mladi Charles N'Zogbia u julu 2008. godine preći u redove Tottenham-a.

Šta vam sve to govori?Uprava Tottenham-a je videla da sa Martin Jol-om nema napretka , smenila ga je i dovela trofejnog stručnjaka , koji je već i doneo rezultat u vidu osvajanja Carling Cup-a.Mi smo doveli Keegan-a , koji još uvek nema niti jednu pobedu na klupi Newcastle-a a o igri da i ne pričamo.Poraz od Aston Villa-e 4:1 i još ubedljiviji na St. James' Park-u od Manchester United-a 1:5 , ne uliva nam neku nadu za opstanak u Premier League.Keegan izjavljuje da ima podršku navijača i da su čak i pri rezultatu 1:5 za Man United , navijači bili uz njega.Zaboravlja Keegan da se masovan izlazak sa St. James' Park-a dogodio odmah posle 1:4 za goste.Kraj utakmice je dočekalo svega nekoliko holjada ljudi.

Alan Shearer danas izjavljuje da mu se čini da Kevin Keegan ima podršku borda i svih struktura u klubu.A navijača?Pita li neko navijače išta u našem klubu?Ima li Keegan podršku navijača koji već sada vide da je Keegan totalni promašaj?

Championship here we come... 

    

   Photo : The Sun       JUANDE  RAMOS  OSVAJA  CARLING  CUP   SA  TOTTENHAM-om