Dragi prijatelji , pokušaćemo da iz dana u dan predstavimo po jedan klub Koji Takodje Igra u Crno Beloj opremi širom zemaljske kugle...Neki su već toliko poznati da ih ne treba posebno predstavljati a za neke ćete verovatno po prvi put čuti.Sve njih vezuje ipak samo jedno...crno-bela boja.

Čast da otvori serijal They Also Play in Black and White pripala je Fudbalskom klubu Partizan iz Beograda.

Partizan Belgrade (Serbia) :Fudbalski klub Partizan je fudbalski klub iz Beograda. Partizan je 19 puta bio prvak države, a osvajač je i 9 kupova. Najveći uspesi Partizana u evropskim takmičenjima su finale Kupa evropskih šampiona protiv madridskog Reala , 1966. godine. Posle raspada Jugoslavije, Partizan je prvi klub iz Srbije koji se plasirao u Ligu šampiona i koji se plasirao u osminu finala Kupa UEFA.

Istorija : Partizan je osnovan 4. oktobra 1945, kao deo Jugoslovenskog sportskog društva. Klub je i dalje član istog društva, kojem je danas promenjeno ime u Sportsko društvo Srbije i koje broji 25 klubova u različitim sportovima, ali je potpuno nezavisan u pogledu organizacije, uprave, finansija, materijalnih sredstava i objekata.
Klub je u početku formiran pod okriljem Jugoslovenske Narodne Armije, a stadion Partizana je dugo nosio ime Stadion JNA. Početkom 1950ih je postao nezavisan od vojske. Prvu međunarodnu utakmicu je odigrao 6. decembra 1946. protiv CSKA iz Moskve.Trenutne boje Partizana su crna i bela, nakon plave i crvene tokom prvih 13 godina.

          

         Tim  Partizana  koji  je  igrao  u  Ligi  Šampiona  protiv  Real  Madrid-a