NEWCASTLE  UNITED  -  MANCHESTER  UNITED  1 : 5

 

Tuga , jedna reč tuga.Ovo više nije ni cirkus.Jedanaest(i brojevima 11) golova smo primili od Man United-a ove sezone.Sramota.

Keegan na St. James' Park izvodi sledećih jedanaest a vi dodajte neki epitet kakvih igrača: Given , Beye, Taylor, Faye, N'Zogbia, Milner , Butt, Barton , Duff, Smith, Owen.

Prvih dvadeset minuta je bilo sve ok.Newcastle se nadigravao sa Crvenim Djavolima...ali onda sledi kanonada.

Možda je negde oko 22. minuta sudija i mogao da dosudi penal za Newcastle , jer je Rio Ferdinand oborio na petercu Owen-a.Pištaljka se nije oglasila.

U 25. minutu sa leve strane je Ronaldo sjajno centrirao na peterac gde je utrčao Rooney koji je desnom nogom plasirao loptu u gol Newcastle-a za 0:1.N'Zogbia odmahuje rukama a on je krivac za gol.Magarac , već je mislima negde u London-u.

Sledi solidna igra igrača Newcastle-a , par pokušaja preko Milner-a i danas solidnog Duff-a ali sve do 45. minuta rezultat je glasio samo 0:1.

Zatim u 46. minutu Barton bukvalno dodaje loptu Michael Carrick-u.Igrač koji je rodjen u predgradju Newcastle-a , sjajno proigrava Cristiano Ronaldo-a koji plasira u drugi ugao sa nekih 13. metara , za 0:2 , minut 46.Već je tada bilo sve gotovo.


Poluvreme: 0:2


U nastavku već u 45. minutu Keegan ubacuje Harper-a umesto Given-a.

Na 0:3 povisuje ponovo Cristiano Ronaldo u 56. minutu.Prethodno se sjajno oslobodio glupavog Taylor-a , zaobišao Harper-a i sa desetak metara iskosa sa desne strane loptu plasirao u praznu mrežu , za 0:3 , minut 56.

Carroll u 61. minutu ulazi umesto očajnog Barton-a.

Na 1:3 smanjuje Faye.Posle kornera Carroll nije baš najbolje loptu poslao ka golu Man United-a ali se sjajno na tri metra snašao Faye , zakucavši je u mrežu za 1:3 , minut 79.Mala nada za Newcastle United.

Medjutim , već u sledećem napadu Rooney utišava Toon Army.Smith nije dobro loptu izbacio , ona dolazi do Rooney-a na 17. metara koji je sjajnim efeom šalje u desne rašlje Newcastle-ovog gola za 1:4 , minut 80.

Posle toga i Duff i Smith su nešto pokušali da ublaže rezultat ali Van der Sar je bio odličan.

U 84. minutu umesto Milner-a ulazi Geremi.

U 90. minutu Ex-Magpie Luis Saha postavlja konačnih 1:5 udarcem sa 15. metara.Lopta je prošla ispod Harper-ove ruke.Luis zaslužuje ovaj gol posle mnogobrojnih povreda koje je imao.


Konačan rezultat: 1:5

 

Sastav: Given (Harper 46), Beye, Taylor, Faye, N'Zogbia, Milner (Geremi 84), Butt, Barton (Carroll 61), Duff, Smith, Owen.

Man of the Match : Cristiano Ronaldo

Gledalaca : 52,291

Sudija : Chris Foy

Tonemo sve dublje i dublje ka Championship-u...Postavljanje Kegan je bio i smešan i očajan potez...KEEGAN  OUT !!!

  

  Sir  Bobby  je  burno  pozdravljen  pre  početka  meča 

  

  

  

  

 Foto:BBC