Danas je Sam Allardyce izjavio da će biti veoma angažovan do kraja prelaznog roka (31. Avgusta),kako bi našao adekvatne zamene za dva povredjena igrača Carr-a i Ramage-a.

U fokusu su dva igrača Chelsea koji igraju na poziciji desnog beka Glenn Johnson i Lassana Diarra,mada Diarra može da odigra i na poziciji zadnjeg veznog.
Oko je još poodavno bačeno i na Faye-a iz Bolton-a i nadamo se da će se i taj transfer realizovati što pre.

Mourinho je dovodjenjem Belletti-a pokrio poziciju desnog beka jer pored Belletti-a za to mesto će konkurisati i Paolo Ferreira(koji je Portugalac kao i Mourinho),tako da se otvara prostor za Newcastle-a da kupi ili Johnson-a ili Diarra-u.Sumnjam da će ih Mourinho obojicu pustiti jer je Diarra veliki talenat i upravo je on doveden da zameni Makelele-a.

Abdoulaye Faye je ponovo izostavljen sa spiska igrača koje komkurišu za meč u ekipi Bolton-a i sve je bliži i prelasku u Newcastle United.
Faye
 je već saradjivao u Bolton-u sa Sam Allardyce-om i u Newcastle United-u ga očekuje plata od 40,000 funti nedeljno.

Newcastle je takodje u poteri i za Francuzom Peter Luccin-om koji igra za Atletico Madrid.Pored Newcastle-a u igri je i Birmingham City i svi očekuju da će Luccin koji igra na poziciji veznog igrača do petka napustiti Madrid i pristupiti Newcastle United-u.Luccin ima 28.godina i pre Atletico-a je igrao za AS Cannes,Bordeaux Marseilles,PSG i Celta de Vigo.

                 

                                              Glenn Johnson 

                 

                                              Lassana Diarra 

                  

                                      Abdoulaye Faye 

  

                                             Peter Luccin