SCUNTHORPE  UNITED  -  NEWCASTLE  UNITED   1 : 2 (POSLE 90. MINUTA 1:1)

Alan Pardew je na teren Glanford Park-a, izveo sledećih XI:  Krul, Simpson, Coloccini, Williamson, R.Taylor, Cabaye, Gosling, Marveaux, Best, Ba, Lovenkrands

Scunthorpe United je bio bolji rival u prvom poluvremenu i na poluvreme je otišao sa golom prednosti. Gol za domaće postigao je Chris Dagnall, u 14. minutu meča.

U 44. minutu, povredio se Mike Williamson, koga je zamenio Steven Taylor.


Poluvreme: 1 : 0


U nastavku meča, Newcastle United je odmah na početku stvorio nekoliko izglednih prilika, ali su se obrukali Lovenkrands, Best i Gosling.

U 65. minutu, umesto Gosling-a, ušao je Vučkić, dok je pet minuta kasnije, umesto indisponiranog Demba Ba, ušao Sammy Ameobi.

Domaći su vrlo lako mogli da dupliraju prednost preko Chris Dagnall-a u 70. minutu, ali je Tim Krul nekako uspeo da tu loptu ukroti, iako se ona predhodno odbila od Coloccini-evih leđa.

Međutim, na 1:1 izjednačio je Ryan Taylor prelepim golom iz slobodnog udarca u 80. minutu.

Samo nekoliko minuta kasnije, sudija Salisbury propustio je da dosudi čist jedanesterac, posle prekršaja nad Ryan Taylor-om u protivničkom šesnaestercu.

U 90. minutu, Cabaye je šutirao iz mrtvog ugla, ali niko od njegovih saigrača nije podmetnuo nogu, da ta lopta i završi u mreži Scunthorpe-a.

Rezultat posle 90. minuta igre, glasio je 1 : 1

U produžecima, Newcastle je takođe stvorio nekoliko izglednih prilika. Udarce su oprobali Sammy Ameobi,Leon Best, ali i debitant Sylvain Marveaux.

Steven Taylor je morao u jednoj situaciji loptu da izbija sa svoje gol liije, dok je Tim Krul spektakularno odbranio udarac sa tridesetak metara Mark Duffy-u.

U drugom produžetku, tačnije u 113. minutu, Sammy Ameobi, udarcem sa dvadesetak metara, desnom nogom, postavlja konačan rezultat 1:2 i tako odvodi Newcastle United u treću rundu Carling Cup-a.


Konačan rezultat: 1 : 2


NUFC: Krul, Simpson, Coloccini, Williamson (Steven Taylor 45), Ryan Taylor, Marveaux, Gosling (Vuckic 70), Cabaye, Lovenkrands, Best, Ba (Sammy Ameobi 65).

Scunthorpe: Lillis, Wright, Nelson, Canavan, Nolan, Ryan, Togwell, Norwood, Barcham, Grant (Thompson 77), Dagnall (Duffy 88).

Man of the Match: Tim Krul

Sudija: Graham Salisbury

Gledalaca: 4,408

photo: nufc.co.uk