NEWCASTLE UNITED  -  FIORENTINA  0 : 0 (PREKINUTO U 64. MINUTU ZBOG JAKE KIŠE)

Veoma jaka kiša, praćena grmljavinom i gromovima, kao i potpuno natopljen teren St James' Park-a, primorale su sudiju Mark Halsey-a, da u 64. minutu, prekine meč, između Newcastle United-a i Fiorentina-e. Rezultat u tom momentu, glasio je 0:0.

Još pre samog početka meča, kiša je počela da pada, međutim, za vreme samog meča, ona je padala kao iz kabla. Mnogi su očekivali da pored St James' Park-a, vide i Noja, kako gradi barku.

Međutim, to nije omelo Alan Pardew-a, da na potpoljeni teren St James' Park-a, koji je više izgledao kao bazen, pošalje sledećih XI igrača (bez vaterpolo kapica): Tim Krul, Danny Simpson, Jose Enrique, Fabricio Coloccini (c), Steven Taylor, Dan Gosling, Yohan Cabaye, Haris Vuckic, Jonas Gutierrez, Peter Lovenkrands, Leon Best.

Na samom startu meča, oba golmana su se istakla. Prvo je Artur Boruc odbranio slobodnjak Cabaye-u, dok je sa druge strane Tim Krul maestralno odbranio udarac Alberto Gilardino-u, sa samo šest metara.

Kiša je padala i padala, dok je Gutierrez stvorio divnu priliku Best-u, koji se nije najbolje snašao. Nešto kasnije, ponovo Tim Krul briljira, odbranivši udarac, ovoga puta Alessandro Gamberini-u.

Do kraja poluvremena, Jose Enrique umalo nije postigao autogol, ali je i to Krul sprečio.


Poluvreme: 0 : 0


Na poluvremenu, Pardew pravi četvorostruku izmenu, ubacivši u igru Fraser Forster-a, Shola Ameobi-a, Demba Ba i Sylvain Marveaux-a, zamenivši Tim Krul-a, Jonas Gutierrez-a, Leon Best-a i Dan Gosling-a.

Samo tri minuta proteklo je u drugom poluvremenu, kada je Demba Ba bio u prilici da dovede svrake u vođstvo, ali je njegov udarac glavom, zvaršio tik pored stative Fiorentininog gola.

U 50. minutu meča, Stefan Jovetić testira Fraser Forster-a, ali ovaj je budan i brani mu udarac. Dva minuta kasnije, Forster brani udarac Lazzari-u.

Fiorentina je pritiskala, ali je baš u tim momentima (59. minut), Pardew u igru ubacio Ryan Taylor-a, umesto Peter Lovenkrands-a.

Međutim, sudija Halsey je pozvao trenere oba tima, Alan Pardew-a i Sinišu Mihajlovića na konsultacije i u dosluhu sa njima, prekinuo meč u 64. minutu. Možda je tako i najbolje, da se niko od igrača ne povredi.


Konačan rezultat: 0 : 0 (prekinuto u 64. minutu zbog kiše biblijskih razmera)


NUFC
: Tim Krul (sub Fraser Forster 46), Danny Simpson, Jose Enrique, Fabricio Coloccini (c), Steven Taylor, Dan Gosling (sub Demba Ba 46), Haris Vuckic, Yohan Cabaye, Jonas Gutierrez (sub Sylvain Marveaux 46), Leon Best (sub Shola Ameobi 46), Peter Lovenkrands (sub Ryan Taylor 59).

Sudija: Mark Halsey

Gledalaca: 12,656 (loše vreme i skupe ulaznice (20 funti), mnoge su odvratili, da prisustvuju današnjem meču)

photo: nufc.co.uk