PRESTON  NORTH  END  -  NEWCASTLE  UNITED  0 : 1

Kevin Nolan je fantastičnim golom u 74. minutu vratio Newcastle United na čelo tabele. Nolan je udarcem iz okreta, levom nogom, savladao golmana domaćih Lonergan-a, proslavljajući gol sa Toon Army, koji su bili stacionirani iza tog gola.

Chris Hughton na kišni Deepdale, izvodi sledećih XI: Harper, Simpson, Steven Taylor, Coloccini, Jose Enrique, Guthrie, Smith, Nolan, Gutierrez, Harewood, Carroll.

Newcastle je već u prvom minutu mogao da dođe do starta iz snova, kada se u šesneastercu domaćih našao Steven Taylor, koji je gotovo sa zemlje pokošao glavom da savlada golmana Preston-a, Lonergan-a.

Najveća opasnost po gol Harper-a, dolazila je od Neil Mellor-a, koji je u 17. minutu pretio golmanu Newcastle-a. Međutim, Harper je siguran.

Nešto kasnije, Harper-u je pretio i Richard Chaplow, dok je sa druge strane, svoj udarac sa distance oprobao i Alan Smith (koji je u 17. minutu dobio i žuti karton, zbog udaranja laktom, protivničkog igrača).

Jonas Gutierrez je u dva navrata nešto petlao u i oko šesnaestrca domaćih, ali jednostavno Jonas nema završni pas.

Do kraja poluvremena, Alan Smith je komotno mogao da dobije i drugi žuti karton. Ovoga puta od njegovog lakta, stradao je potiljak Chris Brown. Sudija Scott Mathieson je prevideo udarac Smith-a.

Nekoliko sekundi pre kraja prvog poluvremena, teže se povredio defanzivac Preston-a, Youl Mawene. Naime, on se sudario sa svojim golmanom u svom šesnaestercu.


Poluvreme: 0 : 0


U drugom poluvremenu se gotovo ništa nije dešavalo do prve izmene za Newcatle United. Hughton se odlučio da u 62. minutu menja Andy Carroll-a. U igru je ubacio mladog Nile Ranger-a. Tri minuta kasnije i Kadar ulazi umesto Simpson-a.

To je i donelo živost u redovima Newcastle United-a. Upravo je Nile Ranger imao par prilika, udarcima sa distance i jednom posle udarca glavom. Međutim i dalje je 0:0.

U 68. minutu, igrač Preston-a, Chris Brown, morao je na medicinski tretman. Dobio je snažan udarac u glavu, bilo je i krvi. Umalo da zbog verbalnog duela Smith-a i Davidson-a, kapiten Newcastle-a bude isključen.

U 74. minutu, Newcastle United stiže do gola. Danny Guthrie je centrirao sa desne strane u šesnaesterac gostiju. Tamo se nalazio Harewood, koji se srećom nije dobro snašao. Međutim, ta lopta stiže do Kevin Nolan-a, koji majstorski iz okreta, levom nogom šutira ka golu Preston-a, ona po klizavom terenu, pravi žabicu i završava iza leđa golmana domaćih Lonergan-a, u levom donjem uglu, za 0:1, minut 74. Nolan prstom pokazuje ka 3400 Toon Army, koji su bili stacionirani iza tog gola. Igrači sustižu Nolan-a, obaraju ga na zemlju, dok je na tribinama ludilo.

"We are top of the league" - peva Toon Army.

U 90. minutu, Guthrie ustupa svoje mesto na terenu Lovenkrands-u.

U 93. minutu, upravo Lovenkrands sjajno prodire, dolazi do šesnaesterca domaćih, nesebično dodaje do Jonas-a, međutim, ovaj plasira ko zna gde.

U poslednjem minutu meča, Mellor pokušava da savlada Harper-a, ali Steve je siguran.


Konačan rezultat: 0 : 1


Sastav: Harper, Simpson (Kadar 65), Steven Taylor, Coloccini, Jose Enrique, Guthrie (Lovenkrands 90), Smith, Nolan, Gutierrez, Harewood, Carroll (Ranger 62).

Man of the Match: Kevin Nolan

Gledalaca: 16,924 ( 3400 Toon Army + Mike Ashley, Derek Llambias. Pevalo se Fat cockney bastard... )

Sudija: Scott Mathieson

P.S.
Ovom pobedom Newcastle United se vratio na čelo tabele Championship-a. Imamo 36 bodova, dva više od drugoplasiranog WBA i čak 6 više od trećeplasiranog Leicester-a. Sledeća dva meča igramo na St James' Park-u i to sa četvrtoplasiranim Swansea-om i probuđenim Watford-om. Ako i to dobijemo, biće od nas nešto.

 

 

photo: nufc.co.uk