Grupa navijača Newcastle United-a, NUST (Newcastle United Supporters Trust) saopštila je u utorak, da će pokušati da skupi dovoljno novca da otkupi klub od sadašnjeg vlasnika Mike Ashley-a

NUST saopštila je da će uskoro poslati pisma na adrese 40.000 navijača sa molbom da daju određeni novčani prilog. Među adresama na koje će biti poslati molbe su lokalne kompanije. Prema prvim procenama, svaki od 40.000 navijača trebalo bi da priloži oko 2.000 funti kako bi bilo sakupljeno oko 80 miliona funti, na koliko je sadašnji vlasnik Ashley procenio vrednost kluba.

"Od navijača ćemo tražiti da ulože deset procenata svojih resursa na račun, a biće im zagarantovan povratak novca ukoliko akcija ne uspe. Jasno je da ne postoji drugi način da se okonča farsa na St James' Park-u, pa moramo sami da se angažujemo", izjavio je Mark Jensen , portparol Newcastle United Supporters Trust, koji je organizator akcije.

Mike Ashley je prošlog meseca povukao klub sa tržišta jer nije mogao da nađe kupca. On je Newcastle United kupio pre dve godine za 134 miliona funti.

Serija nezadovoljstava navijača nastavljena je prošle sedmice kada je vlasnik odlučio da promeni ime stadiona iz komercijalnih razloga, pa se sada zove "sportsdirect.com@St James Park Stadium", po imenu kompanije čiji je vlasnik upravo Ashley.

Naravno da to ime navijači nikada neće prihvatiti. Stadion će zauvek ostati St James' Park, bez ikakvih prefiksa i sufiksa.

photo: nust.org.uk