TOTTENHAM  HOTSPUR  -  NEWCASTLE  UNITED  1 : 0

Newcastle United je na White Hart Lane-u, poražen rezultatom 1:0, od ekipe Tottenham Hotspur-a.Jedini gol na meču postigao je Daren Bent u 24. minutu.

Alan Shearer je na White Harte Lane-u izveo sledećih XI: Harper, Ryan Taylor, Steven Taylor , Bassong, Beye, Duff, Nolan, Butt, Gutierrez, Owen, Carroll.

Tottenham je od prvog sudijskog zvižduka krenuo u ofanzivu.Nisu domaćini marili na celokupnu situaciju vezano za Newcastle United i za našu poziciju na tabeli.

U 15. minutu domaćini preko Bent-a prete Harper-u, ali Harper na gol liniji brani udarac Bent-a.

U 23. minutu posle kornera za Newcastle, kakvu takvu priliku je imao Nolan, koji je šutirao iskosa sa leve strane sa desetak metara ka golu Gomes-a, ali Tottenham-ov čuvar mreže je bio siguran.On je odmah tu loptu prosledio ka Assou-Ekotto-u, koji je i otvorio kontru Tottenham-a.Assou-Ekotto loptu prosledjuje do Modrić-a, koji je pokušao da proigra  Keane-a, ali ispred Irca na loptu uklizava Bassonog, koji na nesreću Newcastle-a istu tu loptu dodaje do Bent-a, koji iz prvog pokušaja sa pet metara iskosa sa leve strane pogadja Harper-a, ali mu se lopta vraća do noge i iz drugogo pokušaja rutinski šalje loptu u praznu mrežu za 1:0, minut 23.

U 28. minutu Huddlestone preti sa distance ali lopta kači gornji deo prečke i odlazi u gola aut.

U 37. minutu meča dugo su domaćini kombinovali oko i u šesnaestercu Newcastle-a.Udarac ka golu je uputio Luka Modrić, lopta na svom putu do gola kači Bassong-a, ali ponovo na gol liniji Harper hvata loptu i sprečava domaćine da dodju do ubedljivijeg vodjstva.

U 39. minutu ponovo Huddlestone preti sa distance, ovoga puta levom nogom, ali lopta i ovoga puta odlazi iznad gola Newcastle-a.

U zaustavnom vremenu prvog dela, Bent je imao sjajnu priliku za 2:0, posle centar šuta Hutton-a sa desne strane terena.Bent je na drugoj stativi uputio udarac glavom ka Harper-u, ali je lopta otišla preko prečke.


Poluvreme: 1:0


U 46. minutu meča Shearer zbog povrede iz igre vadi Steven Taylor-a, dok u igru šalje Alan Smith-a.

U 59. minutu Bent ponovo preti Harper-u, ali je Bassong njegov udarac izblokirao.

U 60. i 61. minutu Shearer pravi izmene.Umesto Carroll-a u igru ulazi Martins, dok je umesto Nolan-a u igru ušao Viduka.Pokušao je Shearer formacijom 4-3-3- da dodje makar do boda.

Umalo su ove izmene urodila plodom kada su kombinovali Martins i Viduka, gde je Nigerijac gurnuo loptu do Viduka-e, ovaj se gradio, prosledio Martins-u loptu petom ali je Oba šutirao slabijom desnom nogom sa petnaest metara i lopta je otišla preko gola.

U 68. minutu posle jednog kornera za Newcastle i panike u odbrani Spurs-a, jedan igrač domaćih je pokušao loptu da izbaci iz box-a, ona pogadja Martins-a u ruku, pada mu tačno na desnu nogu, Oba je odmah šalje ka golu, ona se od stative i odbija u gol, ali sudija Mark Halsey poništava gol, jer je Martins-a lopta prethodno pogodila u ruku.Neverovatno loša odluka sudije Halsey-a, jer svima na stadionu je bilo jasno da je Martins-a lopta napucala u ruku.

Dva minuta kasnije umalo je omaleni Lennon udarcem sa šesnaest metara savladao Harper-a, ali lopta odlazi samo par santimetara pored leve stative gola Harper-a.

U 74. minutu ponovo Martins ima priliku, kada je šutirao sa trinaest metara ponovo desnom nogom, ali tu loptu mirno hvata Gomes.

U 79. minutu posle kornera za Spurs-e, Newcastle-u preti ex-Mags Woodgate, udarcem glavom sa desetak metara, ali Harper brani.

U 84. minutu Huddlestone i po treći put na meču preti Harper-u udarcem sa preko 25. metara, ali lopta ovoga puta odlazi par santimetara pored desne stative Newcastle-ovog gola.

U 87. minutu propada i poslednja prilika Newcastle-a za nerešenim rezultatom sa ovog meča.Naime, sa desne strane terena sa nekih 40. metara, centar šut je na dvanaest metara uputio Ryan Taylor.Lopta je jednom odskočila pre Martins-a, on je lepo prima na grudi i pokušava sa šesta metara volley-om da savlada Gomes-a, ali lopta odlazi iznad gola domaćih.Šteta...


Konačan rezultat: 1:0


Sastav: Harper, Ryan Taylor, Steven Taylor (Smith 46), Bassong, Beye, Duff, Nolan (Viduka 61), Butt, Gutierrez, Owen, Carroll (Martins 60).

Man of the Match: Darren Bent

Sudija: Mark Halsey

Gledalaca: 35, 850 (1,750 Toon Army)

P.S.
Ovim porazom Newcastle se našao na 19. mestu Premier League.Sve bliži smo ispadanju.Preostalo je još pet kola da se odigra, i jedina nada nam je da sve tri utakmice koje igramo na St James' Park-u pobedimo i da se nekako čupamo u poslednjem kolu protiv Aston Villa-e, na Villa Park-u.Podrazumeva se da na Anfield-u protiv Liverpool-a nemamo šta da tražimo.

Neka nam je Bog u pomoći....želja je samo jedna !!!

Keep the faith !!!

 

photo: timesonline